Najjednostvanija, a najukusnija carska pita.
Pravi se rekordnom brzinom, a može vam zamijeniti bilo koji obrok.
Jednostvano vrhunska hrana.
Recept za najbolju carsku pitu morate obavezno probati!
Carska pita je omiljena na svim trpezama, jer ima stvarno božanstven ukkus zbog svih sastojaka koje idu i nju!
Osim toga, potrebno vam je svega par minuta da je napravite –
Neophodno je samo da iseckate i pomešate sve sastojke! Jako dobro i zasiti, te je možete jesti i umesto bilo kog obroka.
Potrebno:
- 200 grama šunke
- 200 grama kačkavalja
- 4 kisela krastavčića
- 1 velika crvena kisela paprika
- 5 komada jaja
- 200 ml jogurta
- 200 ml ulja
- 400 grama brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica soli
Način pipreme:
Iseckajte šunku, kačkavalj, krastavčiće i kiselu papriku.
Jaja umutite, pa dodajte jogurt i ulje, a zatim i brašno, so i prašak za pecivo.
Izmešajte sve, pa dodajte seckano povrće i šunku. Izmešajte sve pa istresite u tepsiju i pecite na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata.
Dodatak carska pita sa kukuruznim brašnom
Sastojci
Potrebno je:
- 2,5 čaše (od jogurta) žutog kukuruznog brašna
- 2,5 čaše belog brašna
- 1 čaša kisele vode
- 1 čaša jogurta
- 50 ml ulja
- 4 jajeta
- 200 g izmrvljenog sira
- 200 g pečenice
- 100 g čvaraka
- 100 g mesnate, dimljene, slanine
- 3 kisela krastavčića
- 3 srednje, kisele, paprike
- 3 čena belog luka
- 1,5 kesica praška za pecivo
- 1,5 kašičica soli
Priprema
- Sitno iseckati pečenicu, čvarke, slaninicu, papriku, krastavčiće i bijeli luk.
- U vanglicu razbiti jaja i penasto ih umutiti.
- Dodati ulje, kiselu vodu i jogurt, pa sjediniti.
- Pomešati obe vrste brašna, dodati pecivo, pa sipati u smesu sa jajima. Dobro, mikserom, sjediniti.
- Na kraju ubaciti izmrvljeni sir i mešavinu iseckanih sastojaka, pa kašikom dobro promešati.
- Odgovarajući pleh premazati uljem, sipati smesu i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni.
- Pečenu pitu izvaditi, prohladiti, pa iseći na kocke i poslužiti.
SAVJET
Vjerujte, ako je jedanput napravite ukućani će često da je traže da bude na stolu.
Jednako je ukusna vruća i sutradan, kada se ohladi.
Ne živimo baš carski, ali se bar carski hranimo
autor:http://stil,kurir,rs