Carska pita

Carska pita

Najjednostvanija, a najukusnija carska pita.

Pravi se rekordnom brzinom, a može vam zamijeniti bilo koji obrok.

Jednostvano vrhunska hrana.

Recept za najbolju carsku pitu morate obavezno probati!

NAJJEDNOSTAVNIJA, A NAJUKUSNIJA CARSKA PITA: Pravi se REKORDNOM BRZINOM, a može vam zameniti BILO KOJI OBROK

Carska pita je omiljena na svim trpezama, jer ima stvarno božanstven ukkus zbog svih sastojaka koje idu i nju!

Osim toga, potrebno vam je svega par minuta da je napravite –

Neophodno je samo da iseckate i pomešate sve sastojke! Jako dobro i zasiti, te je možete jesti i umesto bilo kog obroka.

Potrebno:
  • 200 grama šunke
  • 200 grama kačkavalja
  • 4 kisela krastavčića
  • 1 velika crvena kisela paprika
  • 5 komada jaja
  • 200 ml jogurta
  • 200 ml ulja
  • 400 grama brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašičica soli
Način pipreme:

Iseckajte šunku, kačkavalj, krastavčiće i kiselu papriku.

Jaja umutite, pa dodajte jogurt i ulje, a zatim i brašno, so i prašak za pecivo.

Izmešajte sve, pa dodajte seckano povrće i šunku. Izmešajte sve pa istresite u tepsiju i pecite na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata.

Dodatak carska pita sa kukuruznim  brašnom

Sastojci

Potrebno je:
  • 2,5 čaše (od jogurta) žutog kukuruznog brašna
  • 2,5 čaše belog brašna
  • 1 čaša kisele vode
  • 1 čaša jogurta
  • 50 ml ulja
  • 4 jajeta
  • 200 g izmrvljenog sira
  • 200 g pečenice
  • 100 g čvaraka
  • 100 g mesnate, dimljene, slanine
  • 3 kisela krastavčića
  • 3 srednje, kisele, paprike
  • 3 čena belog luka
  • 1,5 kesica praška za pecivo
  • 1,5 kašičica soli
Priprema
  1. Sitno iseckati pečenicu, čvarke, slaninicu, papriku, krastavčiće i bijeli luk.
  2. U vanglicu razbiti jaja i penasto ih umutiti.
  3. Dodati ulje, kiselu vodu i jogurt, pa sjediniti.
  4. Pomešati obe vrste brašna, dodati pecivo, pa sipati u smesu sa jajima. Dobro, mikserom, sjediniti.
  5. Na kraju ubaciti izmrvljeni sir i mešavinu iseckanih sastojaka, pa kašikom dobro promešati.
  6. Odgovarajući pleh premazati uljem, sipati smesu i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni.
  7. Pečenu pitu izvaditi, prohladiti, pa iseći na kocke i poslužiti.
SAVJET

Vjerujte, ako je jedanput napravite ukućani će često da je traže da bude na stolu.

Jednako je ukusna vruća i sutradan, kada se ohladi.

Ne živimo baš carski, ali se bar carski hranimo

autor:http://stil,kurir,rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.