KOBNA GREŠKA Ovdje ni slučajno ne stavljajte cvijeće, ako želite da vam traje

KOBNA GREŠKA Ovdje ni slučajno ne stavljajte cvijeće, ako želite da vam traje

Elnaz Hamai na TikToku je podijelila svoje već isprobane savjete koji pomažu ružama da „duže ostanu svježe“

Evo nekoliko jednostavnih savjeta kako bi vaše ruže duže ostale svježe. Prvo odsijecite lišće. To će spriječiti umiranje lišća i otpuštanje bakterija u vodu. Zatim odrežite stabljiku baštanskim makazama ili oštrim nožem, rekla je u videu.

@elnazhamai Fresh Roses For Longer🌹#freshroses #valentinerose #roses #freshflowers #HowTo #flowertips #hometips #valentineroses #flowerarrangement #loveroses ♬ original sound – Elnaz Hamai

Na videu se može vidjeti kako siječe stabljike pod dijagonalnim uglom kako bi omogućila bolje upijanje vode, a zatim slaže svoje ruže u vaznu koju je oprala, napunila vodom i dodala biljnu hranu. Ali, u ovom trenutku ona otkriva što ne smijete činiti ako želite da cvjetovi ostanu svježi i to je stvar o kojoj inače možda baš i ne razmišljate. Naime, ona tvrdi da bi postavljanje vašeg cvijeća na određeno mjesto u vaš dom moglo biti najveći trik da vaše cvijeće ostane svježe. Prema tome, savjetovala je da cvijeće nikada ne stavljate pored zdjele s voćem, prenosi Večerenji list.

Razlog za to je, dodaje ona, što će se cvjetovi brže pokvariti zbog plina u voću koji bi se mogao osloboditi u cvjetove, i neće pomoći u održavanju cvijeća svježeg.

autor:srpskainfo.com

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.