Kosa vam se brže masti zbog četki: Niste ni svjesni koliko su prljave, a evo kako se peru

Kosa vam se brže masti zbog četki: Niste ni svjesni koliko su prljave, a evo kako se peru

Da li ste od onih koji redovno peru svoje četke i češljeve za kosu? Osim skidanja opalih dlaka sa istih, nekada je potrebno i da se properu kako bi nestala sva moguća prljavština, nečistoća, prašina i perut sa nje.

Neki ljudi su nakon snimka jedne djevojke, koja redovno dijeli savjete za higijenu i čišćenje, bili zbunjeni i šokirani jer nisu ni znali da četke moraju uopšte da se peru. Ali, koja je razlika između pranja četki za šminkanje i onih za kosu? I jedne i druge treba održavati čistim.

Tačnije, u videu je pokazala koliko prljavštine jedna četka za kosu sadrži, a rezultat je izazvao brojne reakcije.

„Možda glavni razlog masne kose nije u samoj kosi, nego u četki koju koristite. Sad ću to i testirati. Stavila sam sve četke u lavabo i ostaviću ću ih tako neko vrijeme. U lavabo sam pustila toplu vodu i sipala šampon“, započela je ona u videu, a onda je nakon izvjesnog  vremena pozala krajnji rezultat. Voda je bila zamućena i prljava.

„Četke sam u vodi ostavila na sat vremena, a zatim sam se vratila da provjerim rezultat… Odvratno je! Dame, ne zaboravite da operete četke koje koristite za kosu“, savjetovala je ona.

Autor:mondo.ba

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.