KREMASTA VOĆNA TORTA SA PIŠKOTAMA!

KREMASTA VOĆNA TORTA SA PIŠKOTAMA!

Kremasta voćna torta sa piškotama

Bolja nego ona iz poslatičarnice

Napravite osvežavajuću tortu sa piškotama koja će biti bolja nego kupovna.

Sastojci:

Za fil:

1,7 l mleka
180 g pudinga od vanile
200 g šećera
300 g putera
piškote
Za džem od jagode:
700 g smznutih jagoda
150 g šećera
40 g kukuruznog skroba -gustina
100 ml vode
30 g želatina
100 ml vode

Kremasta voćna torta sa piškotama

Priprema:

Sipajte 200 ml mlijeka u posudu, pa umočite piškote i ređajte u kalup za tortu.

Puding od vanile pomješajte sa 300 ml mleka, ne sme da bude grudvica, a 1,2 l sipajte u šerpu i stavite da se zagreje.

Zatim dodajte puding od vanile i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje.

Prebacite u posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite da se dobro ohladi.

Za to vreme u šerpu sipajte jagode i šećer, pa kuvajte dok ne puste sav sok.

Skrob pomešajte sa 100 ml vode, tako da nema grudvica, pa dodajte u jagode.

Kuvajte, uz mešanje, još par minuta.

Nakon toga prebacite smesu sa jagodama u blender, pa izblendirajte tako da dobijete glatku smesu.

Procedite kroz sito.

U jednu posudu sipajte deo džema od jagode.

Ostavite sa strane, pa ohlađeni puding umutite, a zatim mu dodajte umućeni puter sobne temperature i sve sjedinite mikserom.

Podelite fil na 2 jednaka dela i u jedan dodajte džem od jagoda (koji ste odvojili u posudu) i promešajte.

Preko piškota prvo sipajte puding od vanile, poravnajte, pa stavite u frižider na 40 minuta.

Želatin pomešajte sa 70 ml vode, pa ostavite da nabubri.

Otopite na pari, pa dodajte u preostali džem od jagoda.

Sipajte preko fila od pudinga i poravnajte.

Stavite u frižider na 20 minuta.

Preko sipajte puding u koji ste dodali džem sa jagodama, poravnajte i stavite u frižider na 2 sata.

Ukrasite tortu džemom od jagoda.

autor: http://informer.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.