Mrtvi, ranjeni, dijete (5) u komi: Horor fotke sa ulica tokom slavlja Mesija i ekipe u Argentini

Mrtvi, ranjeni, dijete (5) u komi: Horor fotke sa ulica tokom slavlja Mesija i ekipe u Argentini

Slavljeniča parada fudbalske reprezentacije Argentine, kojom su proslavili trijumf na Svjetskom prvenstvu, pretvorila se u utorak u horor priču koja se dogodila na ulicama Buenos Ajresa!

 

Oko 5,5 miliona ljudi izašlo je na ulice kako bi pozdravili Lionela Mesija i ekipu i činilo se da bukvalno igla nema gdje da padne. Navijači su skakali i pjevali, da bi se proslava u jednom trenutku „otrgla kontroli“ i završila tragično, piše Telegraf.rs.

Naime, svjetski mediji su najprije javili da je jedan 24-godišnji navijač poginuo tako što je promašio skok na autobus sa igračima, dok se drugi navodno ugušio kada mu se zastava zapetljala za točak motocikla i udavila ga.

Takođe, hiljade navijača su lakše ili teže povrijeđeni, a najgore je prošlo jedno petogodipšnje dijete koje je nažalost završilo u komi. Njemu je, kako pišu svetski mediji, komad betona sa spomenika pao na glavu.

Navijači su pravili nerede tako što su se sukobljavali sa policijom. Čak su i otimali policijska kola i vozili se njima po gradu. Sami igrači su u jednom trenutku morali da budu evakuisani helikopterima, a neredi su se pojačavali kako se noć približavala.

Tako su u jednom trenurtku navijači i policija ponovo bili u žestokom sukobu, a navodi se čak i to da su snage bezbjednosti morale da koriste gumene metke. Napominje se da je veliki broj navijača uhapšen i da se samo čeka zvanična potvrda.

(Foto: AP)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.