Pogača koja je hrskava spolja, a unutra se lista kao burek.
Svi koji su je jeli, tvrde da nisu jeli ljepšu.
Baka je pravi od jeftinih sastojaka, a ukus se ne zaboravlja.
Lisnata pogača koja je neodojivo hrskava se pravi vrlo jednostavo, a od nje ukusnije ne postoji!
Lisnata pogača koja ima nevjerovatno hrskavu koricu je specijalitet koji morate porbati, ako još niste!
Svi koji su je jeli, tvrde da ne postoji ljepši hljeb, a potrebno vam je svega 6 sastojaka i vrlo malo vremena za pripremu.
Sastojci za ovu preukusnu pogaču:
- 300 gr brašna
- 150 ml mleka
- 100 ml jogurta
- 1 prašak za pecivo
- 80 gr maslac ili margarina
- so
Način pripreme:
U vanglu sipati brašno, so prašak za pecivo, mleko ulje i zamesiti mekše testo, pa podeliti ga na 5 djelova.
Oblikovati loptice i pokriti da „odmore“ oko 5 minuta.
Loptice razviti što tanje i premazati rastopljenim maslacom.
Zadnju ne mazati, samo poklopiti.
Oklagijom razviti testo što više.
Istopiti maslac i premazati ga sa njim, a onda uviti u rolnicu, pa u puža.
Staviti u tepsiju, koja je prethodno podmazana, prečnika 28 cm.
Pomešati žumance, malo ulja i kašiku mleka, i sa tim premazati pogaču pre ubacivanja u rernu.
Nožem malo zasjeći uzduž i popreko.
Peći na 200 stepeni 40-45 minuta.
Nakon pečenja, prekriti je i ostaviti da odstoji 15 minuta.
Najsočniji banana hljeb: Jednostavan recept koji uvijek uspijeva!
autor/foto:http://kurir.rs video: bakina kuhinja