POGAČA KOJA JE HRSKAVA SPOLJA, A UNUTRA SE LISTA KAO BUREK

POGAČA KOJA JE HRSKAVA SPOLJA, A UNUTRA SE LISTA KAO BUREK

Pogača koja je hrskava spolja, a unutra se lista kao burek.

Svi koji su je jeli, tvrde da nisu jeli ljepšu.

Baka je pravi od jeftinih sastojaka, a ukus se ne zaboravlja.

Lisnata pogača koja je neodojivo hrskava se pravi vrlo jednostavo, a od nje ukusnije ne postoji!

POGAČA KOJA JE HRSKAVA SPOLJA, A UNUTRA SE LISTA KAO BUREK: Baka je pravi od jeftinih sastojaka, a ukus se NE ZABORAVLJA

Lisnata pogača koja ima nevjerovatno hrskavu koricu je specijalitet koji morate porbati, ako još niste!

Svi koji su je jeli, tvrde da ne postoji ljepši hljeb, a potrebno vam je svega 6 sastojaka i vrlo malo vremena za pripremu.

Sastojci za ovu preukusnu pogaču:
  • 300 gr brašna
  • 150 ml mleka
  • 100 ml jogurta
  • 1 prašak za pecivo
  • 80 gr maslac ili margarina
  • so
Pogača
Način pripreme:

U vanglu sipati brašno, so prašak za pecivo, mleko ulje i zamesiti mekše testo, pa podeliti ga na 5 djelova.

Oblikovati loptice i pokriti da „odmore“ oko 5 minuta.

Loptice razviti što tanje i premazati rastopljenim maslacom.

Zadnju ne mazati, samo poklopiti.

Oklagijom razviti testo što više.

Istopiti maslac i premazati ga sa njim, a onda uviti u rolnicu, pa u puža.

Staviti u tepsiju, koja je prethodno podmazana, prečnika 28 cm.

Pomešati žumance, malo ulja i kašiku mleka, i sa tim premazati pogaču pre ubacivanja u rernu.

Nožem malo zasjeći uzduž i popreko.

Peći na 200 stepeni 40-45 minuta.

Nakon pečenja, prekriti je i ostaviti da odstoji 15 minuta.

Najsočniji banana hljeb: Jednostavan recept koji uvijek uspijeva!

autor/foto:http://kurir.rs video: bakina kuhinja

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.