POOŠTRENE MJERE, ALI NE I ZA SUSJEDE: Nova pravila od 24.avgusta

POOŠTRENE MJERE, ALI NE I ZA SUSJEDE: Nova pravila od 24.avgusta

Odluka Vlade Crne Gore o uslovima ulaska u tu zemlju i za državljane i strance stupa na snagu od utorka, 24. avgusta, što znači da se planirani dolasci do tog termina realizuju kao i do sada, bez uslovljavanja u smislu dokaza o vakcinaciji ili negativnim testovima.

U Crnu Goru se preko granice bezuslovno i dalje ulazi iz Srbije, Hrvatske, BiH, Albanije, Kosova i Sjeverne Makedonije, saopšteno je iz Vlade u Podgorici.

Od 24. avgusta u Crnu Goru crnogorskim državljanima i strancima moguće ući uz posjedovanje jednog od četiri dokaza – da je potpuno vakcinisan ili vakcinisan jednom dozom vakcine protiv kovida 19, da posjeduje negativan „pi-si-ar“ /PCR/ test ne stariji od 72 sata, da posjeduje dokaz da je osoba preboljela kovid ili da posjeduje negativan brzi antigenski test na koji nije stariji od 48 sati, saopšteno je iz Vlade u Podgorici.

Ukoliko lica, bez obzira na to da li su državljani ili stranci, sa stalnim mjestom boravka u Crnoj Gori, ne posjeduju nijedan od četiri dokaza, upućuju se u četrnaestodnevnu samoizolaciju koju je moguće prekinuti nakon šestog dana od ulaska u Crnu Goru uz negativan PCR test.

Svi koji ulaze u Crnu Goru dužni su da poštuju zdravstvene mjere u skladu sa zdravstvenim upozorenjem Instituta za javno zdravlje koje je dostupno na svim graničnim prelazima i na internet stranici Ministarstva zdravlja Crne Gore i Instituta za javno zdravlje.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.