Pripremanje jaja na više načina

Pripremanje jaja na više načina

Pripremanje jaja na više načina

Jaja su, uz meso i ribu, osnovna namirnica svake osobe koja pazi na kvalitetan unos hrane, bogate proteinima.

Jaja su izvrstan izbor za sve obroke u danu, a mogućnost njihove pripreme je toliko široka, da jaja rijetko kad mogu dosaditi.

 

jaja

Sastojci:
  • 100 g piletine
  • 2 jaja
  • 3-4 rotkvice
  • 1 paprika
  • 1 rajčica
  • 1/2 svježeg krastavca
  • 1 limun
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 4-5 otkoštenih maslina
  • So
Postupak:

Piletinu narežite na trakice ili kockice pa nakratko prepecite na tavi.

Ostavite da se hladi.

Jaja skuhajte pa narežite na sitno.

Rajčice, paprike i krastavce narežite i stavite u veću zdjelu.

Dodajte masline, meso i jaja pa pospite cijeđenim sokom limuna i maslinovim uljem.

Posolite po želji.

Jaja u „kalupu“ od paprike

jaje

Sastojci:
Postupak:

Gornji siri dio paprike narežite na dva koluta, oko 1.5 -2 cm debljine.

Gljive narežite na listiće. Ulje zagrijte u tavi. Dodajte paprike, pa u sredinu paprike, stavite narezane gljive.

Pažljivo u svaki kalup dodajte po jedno jaje te pecite na srednjoj temperaturi, poklopljeno.

Ako jaje počne curiti izvan „kalupa“, žlicom ga pokupite i vratite u kalup.

Na kraju posolite i popaprite po želji.

Jaja sa slaninom

panceta

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 50 gr slanine

Postupak:

Slaninu narežite na trakice pa bacite u zagrijanu tavu.

Kad slanina porumeni i ispusti masnoću prelijte je jajima i miješajte kao klasičnu kajganu.

Smjesu nemojte soliti jer je slanina sama dovoljno slana.

Omlet sa gljivama

gljive

Sastojci:
Postupak:

Gljive operite i narežite na četvrtine.

Na toplom ulju prepržite gljive dok ne ispari sva tekućina koju puste.

Jaja istresite u posudu pa ih umutite.

Prelijte jaja preko gljiva te poklopite.

Pecite 2-3 minute pa skinite s ploče i ostavite još koju minutu.

Jaja s lukom

jaja s lukom

Sastojci:
  • 1 manja glavica luka
  • 3 jaja
  • 1 čajna žličica maslinovog ulja
  • So, papar, začinsko bilje
Postupak:

Luk narežite na trakice.

Na toplom ulju prepržite luk dok ne ispari sva tekućina koju pusti, pazeći da luk ne izgori.

Jaja istresite u posudu pa ih umutite i dodajte začine.

Prelijte jaja preko luka te poklopite.

Pecite 2-3 minute pa skinite s ploče i ostavite još koju minutu.

Jaja s tunom

tuna

Sastojci:
  • 2 jaja
  • 1 mala tuna, u salamuri
  • 2 žlice kremastog posnog sira
Postupak:

Jaja skuhajte, ogulite i narežite na sitno.

Kad se jaja ohlade, pomiješajte ih s ocijeđenom tunom i kremastim sirom.

Po želji, dodajte začinsko bilje i sol i papar.

Jaja sa tikvicama
tikvice
Sastojci:
Postupak:

Tikvicu naribajte na trakice.

U tavi zagrijte ulje pa istresite tikvice i poklopite.

Kad ispari tekućina dodajte umućena jaja.

Po želji posolite i popaprite.

Poklopite i ostavite se jaja zapeku.

Meksička jaja

meksicka

Sastojci:
  • 2 jaja
  • 2 bjelanjka
  • 1/4 šalice crvenog graha, iz konzerve
  • 2 žlice pelata
  • 2 žlice kremastog posnog sira
  • 1 čajna žličica kokosovog ulja
Postupak:

U posudi promiješajte jaja, bjelanjke i posni sir.

Na tavi zagrijte ulje pa jaja ispecite kao kajganu.

Gotova jaja istresite na tanjur.

Na toploj tavi pomiješajte crveni grah i pelate i kad se ugrijte, prelijte jaja smjesom.

Po želji, dodajte papra.

autor: fitnes.com/faktormagazin.ba

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.