Salata sa susamom i sirom

Salata sa susamom i sirom

Salata sa susamom i sirom uz pečenje

Izvanredna salata sa sirom i susamom koje se idealno slaže uz sve vrste pečenja, odlična je za praznike, slave ili bilo koji povod.

Umem da je napravim i običnim danima da malo mi zameni standardnu postavu u frižideru, a deca me tad pitaju što je ne pravi češće.

Moj odgovro na to je da ako je bude pravila češće dosadiće im brzo, a ovako uvek mogu da je ubacim kada mi nedostaje inspiracije šta za večeru pripremiti jer to mi je inači najteži deo kod pripremanja obroka.

Ovako, imam jednostavno rešenje

Od ove mere se dobije jedna velika puna činije za posluženje salate.

salata sa sirom i susamom uz pecenje

Sastojci:
  • 400 gr sitnog sira
  • 5 tvrdo kuvanih jaja
  • 100 gr susama
  • 150 gr šunke, šunkarice ili nečeg sličnog
  • 50 gr majoneza
  • pola kašičice soli
  • 5 kiselih krastavčića ( ne baš previše sitnih )
  • 100 gr kisele pavlake
  • 130 gr kukuruza šećerca iz konzerve ili tegle, bitno je da su marinirani, konzervica kukuruza je težine 200 i u njoj imate 130 gr neto kukuruza. Možete naravno po vašem ukusu staviti i više.
  • malo sušenog peršunovog lista i malo bibera
Priprema:

Skuvati jaja, a susam na umerenoj vatri i u teflonskom tiganju lagano propržiti, da dobije tamno žutu do svetlo braon boju.

U posudu u koju ćete praviti salatu staviti sitan sir, posoliti i pobiberiti.

Dodati iseckane krastavčiće i šunku, dodati majonez, kukuruz, pavlaku, skoro sav susam ( ostavite malo za dekoraciju )  i peršunov list pa sve izmešati.

Na kraju dodati iseckana kuvana jaja pa lagano sve promešati.

Sada salatu istresti u činiju u kojoj ćete salatu poslužiti, dekorisati po želji pa staviti u frižider.

Salate se može poslužiti već nekaon sat vremena.

Ukoliko je pravite za sutradan prekrijte je alu folijom  da ne poprimi mirise iz frižidera, a  time ćete zaštiti i istatak jela u frižideru od mirisa jaja.

savjet : susam prethodno u tiganju proprzite

autorhttp://domaćirecepti.net

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.