Ljekar zatražio da Milutin Mrkonjić ostane u bolnici

Ljekar zatražio da Milutin Mrkonjić ostane u bolnici

Milutin Mrkonjić ponovo ima problema sa srcem, pa je hospitalizovan kako bi uz nadzor ljekara što prije izašao i liječenje nastavio kod kuće.

Političar Milutin Mrkonjić završio je na kardio-vaskularnoj klinici u Beogradu, a uz njega je sve vrijeme bila njegova izabranica, pjevačica Ana Bekuta. On je u avgustu mesecu operisao srčane zaliske, i to novom metodom, preko prepona, a sad je došao zbog više ispitivanja. Pjevačica je sve vrijeme bila sa njim u klinici na Dedinju, i to nekoliko sati, a onda je istu napustila, što su zabilježile kamere “Paparaco lova”. Bekuta na fotografijama djeluje umorno, te se pretpostavlja da je razlog toga briga za Mrkom.

– Ana se zabrinula za Mrku, pa čim je osjetio tegobe odmah je odlučila da ga povede kod ljekara koji je tražio da Milutin ostane kako bi se izvršio detaljni pregled. Ana ga je redovno posjećivala i govori mu da mora da miruje – kaže izvor.

Inače, Ana Bekuta se oglasila povodom Mrkinog zdrastvenog stanja.

– Milutin je dobro. Proteklih nekoliko dana proveo je u bolnici, a juče je dobio pejsmejker. Procedura je prošla u najboljem redu i on se oporavlja- kaže Ana Bekuta.

Političar je tokom avgusta imao operaciju na srcu, a tada je za medije izjavio kako je sve dobro prošlo.

– Nisam imao klasičnu operaciju, reč je o novoj metodi TAVI. Nisam siguran da umem da vam objasnim šta su mi uradili, ali evo posle dva dana ja sam na nogama, sa prijateljima vreme provodim u kafani.

Njegov doktor Milovan Bjović objasnio je detaljnije o kojoj se operaciji radi.

– Reč je o proceduri menjanja aortnog zaliska koja se svuda po svetu radi još od 2001. godine. Skraćenica znači transkateterska implantacija aortnog zaliska i podrazumeva umetanje novog zaliska na poziciju prirodnog aortnog zaliska. Procedura je skupa, ali je preko potrebna jer pacijenti koji boluju od bolesti aortnog zaliska, uključujući aortnu stenozu i insuficijenciju aortnog zaliska uz pridružene bolesti i druge komplikacije, teško podnose hiruršku operaciju i postoperativni tok – ispričao je tada doktor.

Podsetimo, Milutin je i početkom godine bio u bolnici Dragiša Mišović, ali su testovi tada pokazali da je negativan na kovid 19.

– Nisam imao koronu, ali su me zadržali jer su mi pronašli ožiljke na plućima. Međutim, ja sam imao upalu bešike, a promene na plućima nisu posledica korone – izjavio je tada on.

Ana Bekuta je sve vrijeme tokom lošeg perioda bila uz njega i izjavila za medije da su pronašli prave lijekove za njegov zdravstveni problem.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.