Nove optužbe na račun Merlina Mensona

Nove optužbe na račun Merlina Mensona

Muzičar Merlin Menson je u svom stanu u zapadnom Holivudu imao malu, zvučno izolovanu staklenu sobu u koju je zaključavao žene s kojima je izlazio, navodi magazin „Rolling Stone“.

 

Nekoliko osoba koje su hodale s provokativnim muzičarem, čije je pravo ime Brajan Varner, reklo je da je prostor bio „samica koja se koristi za psihičko mučenje žena“. Prema tim izvorima, nazivao je „soba za loše djevojke“.

-Uvijek je imao šaljiv, hvalisav ton, rekla je Ešli Voters, bivša Mensonova pomoćnica koja ga je tužila za seksualni napad, tvrdeći da je voloo pričati ljudima o sobi.

Menson je i sam spomenuo sobu tokom medijskih istupa, uključujući u intervjuu za „V Magazine“ 2011. godine. U maju 2021., Ešli Morgan Smitlajn,  jedna od desetaka žena koje su optužile Mensona za zlostavljanje, rekla je za „People Magazine“ da je zaključao u sobu kada ga je razljutila.

Pevačica Fibi Bridžers  u svom tweetu u februaru rekla je da je, kada je posjetila Mensonov dom kao tinejdžerka, jednu od soba nazvao „soba za silovanje“, no ona je to tada smatrala samo groznim smislom za humor.

Rajan Braun, još jedan Mensonov bivši asistent, takođe je rekao da soba postoji, ali je zanemio da je ikada vidio ženu zaključanu u njoj.

Mnoge su žene javno optužile Mensona za seksualno, fizičko i psihičko zlostavljanje. Evan Rejčel Vud rekla je da je muzičar zlostavljao dok su se zabavljali od 2007. do 2010. Glumica iz „Igre prijestola“ Esme Bjanko tužila je Mensona, tvrdeći da je fizički i seksualno napao.

Menson je ranije demantovao optužbe protiv njega, napisavši u objavi na Instagramu u februaru da su nedavne tvrdnje o njemu „užasno iskrivljivanje stvarnosti“.

– Moji intimni odnosi su uvijek bili u potpunosti sporazumni, rekao je.

Izveštaj „Rolling Stonea“ temelji se na 55 intervjua s ljudima koji su poznavali Mensona. Oni su rekli da je muzičar bio u stanju sakriti svoje zlostavljanje iza lika Marilina Mensona koji je stvorio i muzičke industrije koja je podržavala i profitirala od njegove demonske pojave.

 

slika: BBC

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.