Oproštajna turneja od 30 godina: Ozi Ozborn ne odustaje

Oproštajna turneja od 30 godina: Ozi Ozborn ne odustaje

Iako je još davne 1992. najavio da se povlači iz turneja sa bendom uz riječi: “Ko bi želio na turneju sa 46”, Ozi Ozborn i dalje puni stadione i arene širom svijeta.
Razlog ovoj izjavi prije nepunih 30 godina je dijelom bila i (pogrešna) dijagnoza ljekara da će mu probleme početi praviti multipla skleroza. Tada je legendarni Ozi Ozborn isplanirao da život nastavi u miru sa svojom porodicom.
Nakon što je shvatio da će ga zdravlje ipak služiti bolje od prognoze ljekara, nestašni Ozi se vratio svom pozivu. “Princ tame” kako ga nazivaju obožavaoci širom svijeta je jedna od najupečatljivijih ličnosti na svjetskoj rok sceni.
Od samih početaka karijere Ozijev javni (i privatni) život prate nebrojeni skandali u maniru tinejdžera koji su ga često dovodili u ozbiljne probleme sa zakonom, ali se Ozi, zahvaljujući svojoj ogromnoj popularnosti stečenoj u bendu Blek Sabat i marketing mašini koja stoji iza njega, uspio zadržati na sceni i steći ogromno bogatstvo.
Sedamdesetrogodišnji Ozi Ozborn trenutno ima isplaniranu turneju do proljeća 2022. godine koja se simbolično zove “Nema više turneja 2”.
Ulaznice za njegove koncerte uglavnom budu unaprijed rasprodate, ali ako budete imali sreće možda i ga uspijete vidjeti još jednom i proslaviti zajedno 30 godina od prve “Nema više turneja” turneje.
Foto: „Ozzy Osbourne in Philly“/Kevin Burkett
Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.