Zlostavljao i djecu: Anđelina Džoli podnijela tužbu protiv Breda Pita

Zlostavljao i djecu: Anđelina Džoli podnijela tužbu protiv Breda Pita

Glumica Anđelina Džoli (47) podnijela je protivtužbu protiv bivšeg supruga, glumca Breda Pita (58).

Otkrila je pritom nove detalje o onome šta je u sudskim dokumentima opisala kao njegovo zlostavljanje u privatnom avionu 2016. godine, a što je navodno dovelo do raspada njihovog braka.

Tužba koju su u utorak podnijeli njeni advokati u Los Anđelesu, sadrži navode o svađi u avionu 14. septembra 2016, koja je nekoliko dana kasnije dovela do podnošenja zahtjeva za razvod.

– Kad je jedno od djece verbalno obranilo Džoli, Pit je nasrnuo na vlastito dijete, a Džoli ga je zgrabila s leđa kako bi ga zaustavila. Kako bi skinuo Džoli s leđa, Pit se bacio nazad na sjedišta aviona povrijedivši je. Djeca su pojurila unutra i sva su hrabro pokušala zaštititi jedno drugo. Prije nego što je završilo, Pit je jedno od djece davio, a drugo udario po licu. Neka su djeca molila Pita da prestane. Svi su bili prestrašen – piše u tužbi.

U dokumentima se tvrdi da je tokom ‘mnogo napetih sati’ leta Pit ‘povremeno izlazio iz zadnjeg dijela aviona kako bi vikao i psovao na njih’ i ‘u jednom trenutku je Džoli polio pivom, a u drugom je polivao djecu pivom i crnim vinom’.

Spominje se ‘traumatičan raspad njihove porodice’ i napominje da Džoli ‘nikada nije javno govorila o događajima koji su doveli do njihovog razdvajanja.’

Ona je ‘pretjerano nastojala zaštititi svoju djecu od ponovnog proživljavanja boli koju je Pit nanio porodici tog dana’, stoji u dokumentu, ‘ali kada je Pit tražio ponovno uspostavljanje kontrole nad njenim finansijskim životom i prisiljavao je da se ponovno pomire, natjerao je Džoli da se po prvi put javno brani o tim pitanjima’.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.