Beker o Đokoviću: Ponosan sam što je dio priče o meni

Beker o Đokoviću: Ponosan sam što je dio priče o meni

Bivši njemački teniski šampion Boris Beker zahvalio je danas svjetskom teniseru broj jedan Novaku Đokoviću na podršci koju mu je pružao dok je bio u zatvoru u Britaniji i istakao da je Srbin vjerovatno najveći igrač svih vremena.

Beker je na Berlinskom filmskom festivalu predstavio dokumentarni film o svojim sportskim uspjesima i turbulencijama izvan terena.

„Novak Đoković je postao član moje porodice. Imali smo godinama profesionalan odnos, a razišli smo se 2016“, rekao je Beker na konferenciji za novinare.

On je dodao da su njih dvojica ostali u bliskom kontaktu, naročito dok je Beker bio u zatvoru, kada je Đoković pružao podršku njemu i njegovoj porodici, prenio je AFP.

Beker je bio Đokovićev trener od 2014. do 2016. godine, a srpski as je u tom periodu osvojio šest od svoja 22 gren slem turnira.

Đoković je izjavio da mu je „srce slomljeno“ kada je njegov bivši trener osuđen na zatvorsku kaznu.

U dokumentarcu „Bum! Bum! Svijet protiv Borisa Bekera“, čiji je režiser oskarovac Aleks Gibni, Đoković priča da je od Bekera učio o „mentalnoj snazi“ pod pritiskom.

Beker, šestostruki osvajač gren slem turnira i najmlađi pobjednik u Vimbldonu sa 17 godina, zahvalio je i teniskim legendama DŽonu Mekinrou i Bjornu Borgu ma učešću u filmu zajedno sa Đokovićem.

„Veoma sam ponosan što je vjerovatno najveći igrač svih vremena dio priče o Borisu Bekeru“, rekao je njemački šampion o Đokoviću, prenosi Srna.

autor:nezavisne.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.