Đoković: Nisam proslavio onako kako sam želio

Đoković: Nisam proslavio onako kako sam želio

Srpski teniser Novak Đoković je, nakon poziranja za fotoreportere, odgovarao na pitanja novinara.

Novak je u nedjelju postao šampion Australijan opena po 10. put, ali veliki uspjeh nije proslavio onako kako je namjeravao.

„Nisam proslavio onako kako sam želio. Imao sam obaveze prema medijima i išao sam na doping kontrolu. U tri ujutru sam se vratio u smještaj. Bila je to duga noć, ali i dalje mi je sve nevjerovatno. Ovo je uspjeh cijele moje porodice i članova tima. Bilo je izazovno i nismo uspjeli da proslavimo onako kako sam htio, ali kada se budem vratio u Evropu, proslavićemo, nadam se“, rekao je Đoković

Raspored turnira zavisi od stanja zadnje lože.

„Moram da snimim nogu, da vidim šta se dešava i u zavisnosti od toga, odlučiću da li idem u Dubai ili ne. Za sada sam prijavljen, ali vidjećemo da li ću se za nekoliko nedelja vratiti na teren. Dubai se igra u posljednjoj sedmici februara, nisam donio konačnu odluku“, dodao je on.

„Čim sam osvojio trofej, odlučio sam da se vratim i sljedeće godine“, kazao je Novak kroz osmeh.

„Mislim da rezultati koje postižem ovde dovoljno govore i naravno da postoji želja da se vratim i naredne godine. Prošlo je tačno 15 godina od kada sam osvojio prvi grend slem ovde u Melburnu, tada su oba moja brata bila sa mnom, sada je sa mnom samo jedan, Marko. To čini ovu pobjedu još posebnijom. Volio bih da se vratim, vraćaću se sve dok budem igrao na visokom nivou“.

Novak je na terenu do titule stigao rutinski, ali spoljašnje okolnosti su bile izuzetno teške.

„Želja da osvojim trofej je bila velika. Bilo je dosta izazova, ali sve je na kraju pozitivno iskustvo. Plašio sam se zbog noge šta će biti, bio sam zabrinut oko toga kako će me ovde prihvatiti nakon prošlogodišnjih dešavanja, pa onda dešavanja sa mojim ocem. Sve sam to prihvatio i zahvalan na svemu“, zaključio je Đoković. 

autor:ATV

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.