Kralj se vratio na tron! Pogledajte kako je Adesanya spektakularno nokautirao Pereiru

Kralj se vratio na tron! Pogledajte kako je Adesanya spektakularno nokautirao Pereiru

Na UFC-ovom eventu UFC 287 u Miamiju dobili smo novog/starog prvaka u srednjoj kategoriji. Israel Adesanya je nokautirao Alexa Pereiru i na taj način vratio šampionski pojas koji je izgubio prije pet mjeseci na isti način.

U prvoj rundi šampion Pereira i izazivač Adesanya su ušli u borbu oprezno, te nismo vidjeli skoro ništa vrijedno pomena. No, već u drugoj rundi oba borca su krenula veoma ofanzivno.

Udaci su sijevali na sve strane, Pereira je bio dominantniji, no Adesanya je strpljivo čekaju svoju priliku i dočekao je minutu prije kraja runde.

Pereira je pogodio dobar desni udarac u potkoljenicu, pritisnuo Adesanyu uz žicu i krenuo sa silovitim udarcima. No, Adesanya je najprije desnim „overhandom‘“ uzdrmao Pereiru, a zatim je još jednim udarcem desnicom nokautirao svog velikog rivala i vratio pojas srednje kategorije u svoje vlasništvo.

Adesanya je pobjedu proslavio fiktivnim lukom i strijelom, a strijele je ispalio u smjeru Pereire kojem su ljekari vraćali svijest nakon teškog nokauta.

Pereira inače je veliki ljubitelj streličarstva i zbog toga se Israel poslužio ovakvom proslavom pobjede.
Adesanya je sada na skoru 24-2, a Pereira na 7-2 i neće biti nikakvo čudo ukoliko vidimo i njihov treći okršaj u UFC-ovom oktagonu.
Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.