Novo srpsko čudo osvaja NBA: Partija karijere Jovića u drami Majamija i Vašingtona

Novo srpsko čudo osvaja NBA: Partija karijere Jovića u drami Majamija i Vašingtona

Košarkaši Vašingtona pobijedili su Majami 107:106, a partiju karijere, od kako je u NBA ligi, prikazao je srpski košarkaš Nikola Jović.

 

Po svemu sudeći, mladi košarkaš došao hje u pravu sredinu, jer, Majami, i te kako cijeni njegovo umijeće i koristi ga sve više. Tako je prije dvije večeri ispisao istoriju franšize Hita, kao najmlađi starter, a onda je protiv Vizarda dobio i 30 minuta na parketu koje je iskoristio na najbolji mogući način. Srpski as je upisao 18 poena i 6 skokova.

Mladi Srin je postao četvrti ruki koji je ove sezone uspio da postigne 15 ili više poena za poluvreme poslije Benedikta Maturina, Paola Bankera i Šedona Šarpa.

Kada je riječ o samom susretu, Majamije vodio, imao čak 15 poena prednosti na kraju druge četvrtine. Potom, i na samom kraju, Majami je imao +5, 104:99, ali su Vizardi izborili produžetak, i potom slavili.

Istovremeno, Aleksej Pokuševski je u porazu Oklahome od Memfisa 121:110, postigao 10 poena, uz po skok i asistenciju, jer je na terenu zbog problema sa povredom skočnog zgloba proveo samo 14 minuta.

(telegraf, foto: AP)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.