SKANDAL po mjeri političkog Sarajeva: Košarkaši BiH trijumf proslavili sa zastavom tzv. Armije BiH

SKANDAL po mjeri političkog Sarajeva: Košarkaši BiH trijumf proslavili sa zastavom tzv. Armije BiH

Ne može bez skandala kada je u pitanju BiH, a ovaj put su se za to postarali košarkaši ove reprezentacije. Oni su, naime pobjedu protiv Slovenije na Evrobasketu, proslavili uz zastave tzv. Armije BiH.

 

Trijumf nad prvakom Evrope pao u drugi plan, a skandal koji se desio u Keln Areni, samo još jednom pokazao kako je stvarno stanje u BiH.

Istu stvar, samo na tribinama su uradili i bh. navijači.

Nakon ovih skandaloznog poteza, usijale su se i društvene mreže uz komentare kao što su „Kako bi ikada Srbin mogao da igra uz ovu zastavu“, „Ovo je zastava terorističke organizacije“, „Još jednom se pokazalo šta oni žele“…..

Retorika političkog Sarajeva očigledno je doprla i do sportista, a priča o nekoj građanskoj BiH, pokazala se, kao i svaki put dosad, kao obmana bošnjačkih političkih elita.

Tegeltija o isticanju ratnih zastava: Na utakmici Evrobasketa nestala sva priča o poštovanju države

Isticanjem ratnih zastava BiH tokom utakmice između BiH i Slovenije na Evropskom prvenstvu u košarci nestaje sva priča o poštovanju države i njenih simbola, kao i priča sarajevskih građanista, koji u tome ne vide ništa sporno, ocijenio je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Milan Tegeltija.

Tegeltija je tu priču nazvao lažnom, patetičnom licemjernom maskom multietničnosti, koja vrijedi do prve prilike.

On je ukazao da je najlicemjernije što oni kao ne razumiju u čemu je problem i još optužuju sve druge da su nacionalisti.

“Tako se u principu u Sarajevu vidi BiH. Ovo sa utakmice je samo `kopi-pejst` politike Sarajeva. Oni hoće da je BiH ono što oni kažu da jeste. I dobro je da narod to vidi, da ne živi u zabludi”, napisao je Tegeltija na “Tviteru”.

Inače ovo nije prvi put da bh. košarkaši izazovu slične skandale. NBA centar Jusuf Nurkić ne propušta priliku da nosi majice sa imenima komandanata tzv. Armije BiH.

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.