UVIJEK ga NOSITE uz sebe jer JAČA IMUNITET i ČUVA ZDRAVLJE!

UVIJEK ga NOSITE uz sebe jer JAČA IMUNITET i ČUVA ZDRAVLJE!

Propolis za imunitet možete naći u raznim oblicima i proizvodima. Propolisni ekstrakt, tinktura propolisa, kapsule, tablete, prašak, propolisni sprej, mast i krema propolisa su obično dostupni u bilo kojoj prodavnici zdrave hrane i apotekama.

Prednost propolisa je u tome što kao prirodni antibiotik nije škodljiv za ljudski organizam, a smatra se mikroorganizmi ne mogu stvoriti otpornost na njega.

Dosta se koristi u lIJečenju bolesti ušiju, usne duplje i respiratornih oboljenja, kao i kod kožnih problema (ekcemi, akne na licu, psorijaza, gljivične infekcije, dermatitis), dijareja, upala grla, hemoroidi, upala mokraćnih kanala, gastritisa i drugo.

Za propolis je utvrđeno da ima sledeća svojstva:
– antibakterijska

– antigljivična (dJeluje protivgljivično na preko 60 vrsta gljivica)

– antivirusna

– antitumorska svojstva (ometa razvoj tumora)

– antioksidativna

– anestetička (vrlo jak lokalni anestetik)

– imunostimularna svojstva (stimuliše rad, tj. jača imuni sistem)

– podstiče regeneraciju tkiva (obnavlja oštećena tkiva)

Kako napraviti propolis kapi?

Nabavite propolis u voskastom stanju. Manji sitniji komadići su bolji za rastvaranje, ali možete koristiti i veće grumene, alkohol će ih svakako rastvoriti.

U staklenu flašu staviti isitnjen propolis preko koga se sipa alkohol u razmJeri 1:2, zatvorite i promJešajte. Ostavite da odstoji uz povremeno mućkanje kako bi se talog promJešao oko tri nedelje.

Nakon ovog perioda, tečnost koju ste dobili, procIJediti kroz filter za kafu kako bi odvojili od taloga. Tako dobijen filtrat treba da bude bistra tečnost, bez čestica (iako one ne smetaju) tamne smeđe ili blago crvenkaste boje. Već pripremljene tamne bočice napuniti tinkturom i hermetički zatvoriti – time su spremne za upotrebu. Vaš dobijen proizvod čuvati na tamnom i hladnom mestu.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.