AKO OVE NAMIRNICE DRŽITE U FRIŽIDERU, SKRATIĆETE IM ROK TRAJANJA

AKO OVE NAMIRNICE DRŽITE U FRIŽIDERU, SKRATIĆETE IM ROK TRAJANJA

Većina ljudi drži u frižideru paradajz, krompir, krastavac… To su samo neke od namirnica koje je bolje čuvati van frižidera, tvrde nutricionisti. Dok frižider određenoj hrani čuva svježinu i produžava rok trajanja, nutricionistkinja Nataša Đukić ističe da postoji hrana koju ne treba čuvati u frižideru, kao i namirnice koje ne bi trebalo zajedno da se drže.

„Iako su neki proizvodi u ishrani dobri u kombinaciji jedan sa drugim, oni zapravo ne mogu koegzistirati kada je u pitanju skladištenje. Neke namirnice emituju etilen, gas zbog kog proizvodi prerano sazrijevaju. Postoje proizvodi koji su osjetljivi na gas i mogu brže da se pokvare ako su mu izloženi. Zato neke namirnice treba da izbjegavaju jedna drugu, po svaku cijenu“, navela je Nataša na svom Instagram profilu i dodala:

„Kada je u pitanju skladištenje namirnica, treba imati na umu da je pojedine namirnice bolje skladištititi van frižidera“, rekla je Nataša, a evo o kojima namirnicama je riječ:

NE SKLADIŠTITI ZAJEDNO:

  • Avokado
  • Banane
  • Jabuke
  • Breskve
  • Dinje
  • Mango

NE ČUVATI U FRIŽIDERU:

  • Paradajz
  • Krastavac
  • Crveni luk
  • Krompir
  • Limun
  • Bijeli luk

(MONDO)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.