BAŠ MU SE NIJE DALO Lopov 28 puta pokušao da ukrade, svaki put ga uhvatili

BAŠ MU SE NIJE DALO Lopov 28 puta pokušao da ukrade, svaki put ga uhvatili

Čak 28 puta pokušao je 58-godišnji Nenad iz Zagreba ukrasti nešto iz Lidlovih trgovina, ali bez uspjeha. Iako u tome što je naumio nije niti jednom uspio, sada mu prijeti zatvor.

Optužnica protiv njega postala je pravomoćna pa mu se sudi za izrazitu upornost u počinjenju kaznenih djela, zbog kojih mu prijeti sedam mjeseci bezuslovnogog zatvora, piše Danica.

Nije ukrao ništa, uvijek je pokušao izaći s robom male vrijednosti, ali čini se da mu zatvor ne gine.

Tokom istrage nije želio iznositi svoju odbranu, već se branio ćutanjem. No, sud je u postupku utvrdio kako je nezaposlen, sa završenom osnovnom školom, neoženjen, otac jednog djeteta i osuđivan.

Krao je u tri Lidlova supermarketa u Zagrebu. U prosjeku svaki mjesec triput. Baš svaki put otkrili su ga Lidlovi zaštitari, odveli u posebnu prostoriju i oduzeli ukradene stvari.

Najviše je krao Cedevitu, Frank kafu i Vegetu, ponekad Karlovačko pivo, Nutelu, Milka čokoladu, pecivo i salamu.

Zaštitari su svaki od tih 28 puta o svemu odmah obavještavali policiju. No, oni nisu izlazili na teren jer su ukradeni artikli uvijek bili male vrijednosti. Ukupno je u deset mjeseci pokušao ukrasti robu vrijednu oko 1000 KM – u prosjeku oko 42 KM po svakoj krađi, piše N1.

Ipak, nakon 28. neuspjelog pokušaja, Lidl je odlučio podnijeti kaznenu prijavu protiv njega zbog jednog produženog kaznenog djela i ukupne štete od 1168 KM. Dokaže li mu se krivica, morat će sedam mjeseci u zatvor.

autor:srpskainfo.com foto:srpskainfo.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.