Jedna navika u ishrani vas dijeli od ravnog stomaka

Jedna navika u ishrani vas dijeli od ravnog stomaka

Ukoliko želite da imate ravan stomak, onda vam samo jedna mala promjena u ishrani može pomoći u tome.

Nutricionistkinja Megan Stups je za magazin Eat This, Not That navela da je najbolja navika u ishrani koja će vam pomoći da imate ravan stomak konzumiranje pet ili šest manjih obroka tokom dana umjesto tri velika obroka.

„Ovo će vam pomoći u održavanju optimalnog rada metabolizma i nećete se prejedati. Drugim riječima, ova navika je jednostavan način da bolje kontrolišete unos kalorija, a da se istovremeno osjećate zadovoljno“, rekla je.

Naravno, ovakva ishrana će vjerovatno biti teška promjena za ljude koji su navikli da jedu tri obimna obroka dnevno. Stups preporučuje da postepeno navikavate organizam na nešto drugačije tako što ćete najpre nastaviti da imate tri obroka, ali u manjim količinama. Takođe bi trebalo da počnete da pripremate i dve manje užine između obroka.

Važno je da konzumirate hranu bogatu proteinima i vlaknima. Istraživanje koje je 2018. godine sprovedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da ćete uz ovakvu ishranu smanjiti osjećaj gladi, a trošiti energiju.

Osim toga, manji obroci će smanjiti nadutost, a dokazano je i da mogu da poboljšaju zdravlje srca, tj. smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.