Jogurt torta sa malinama
Ljeti nam najviše prijaju lagane i osvježavajuće torte, a ova jogurt poslastica sa malinama je upravo takva.
IZVOR: PRINTSCREEN/YT/COOKRATE – CAKES
Jogurt torte su popularne odavno, a ljeti nam najviše prijaju jer su osvježavajuće.
Priprema uglavnom nije komplikovana i ne zahtijeva puno vremena, a ukus je fantastičan.
Ako volite kombinaciju voća i jogurta, predlažemo vam da isprobate ovaj recept.
Nećete se zaustaviti na jednom parčetu.
Ovako pripremljenu tortu možete da služite u svim prilikama.
Sastojci:
Za tijesto:
3 žumanceta
1 kašičica soli
80 g šećera u prahu
1 kašičica ekstrakta vanile
200 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
Za fil:
400 g malina
200 g skroba
280 g šećera
150 ml vode
400 ml jogurta
1 kašičica ekstrakta vanile
3 belanceta
1 kašičica soli
Priprema:
Žumanca umutite sa kašičicom soli i šećerom u prahu, pa dodajte vanilu, prosijano brašno i prašak za pecivo.
Umijesite tijesto, pa odvojite 1/3 tijesta, umotajte u foliju i stavite u frižider.
Preostalo tijesto utisnite u kalup koji ste obložili pek papirom i lijepo raširite po dnu i obruču.
U šerpu sipajte maline, pa dodajte 70 g skorba i 150 g šećera.
Sipajte i vodu, promiješajte, pa kuvajte dok se smjesa ne zgusne, uz neprestano miješanje.
Dobijeni voćni fil sipajte preko testa.
Jogurt pomiješajte sa 130 g skroba i dobro sjedinite.
Zatim dodajte vanilu i promiješajte.
Bjelanca umutite sa kašičicom soli u čvrst šne, pa pomiješajte obe smjese.
Sipajte preko voćnog fila, a preko izrendajte tijesto koje ste odvojili.
Pecite u rerni na 180°C oko sat vremena.
autor: http://stvarukusa.com