JOGURT TORTA SA MALINAMA: Prhko tijesto punjeno najukusnijim filovima

JOGURT TORTA SA MALINAMA: Prhko tijesto punjeno najukusnijim filovima

Jogurt torta sa malinama

Ljeti nam najviše prijaju lagane i osvježavajuće torte, a ova jogurt poslastica sa malinama je upravo takva.

 Jogurt torta sa malinama IZVOR: PRINTSCREEN/YT/COOKRATE – CAKES

Jogurt torte su popularne odavno, a ljeti nam najviše prijaju jer su osvježavajuće.

Priprema uglavnom nije komplikovana i ne zahtijeva puno vremena, a ukus je fantastičan.

Ako volite kombinaciju voća i jogurta, predlažemo vam da isprobate ovaj recept.

Nećete se zaustaviti na jednom parčetu.

Ovako pripremljenu tortu možete da služite u svim prilikama.

Sastojci:

Za tijesto:

3 žumanceta
1 kašičica soli
80 g šećera u prahu
1 kašičica ekstrakta vanile
200 g brašna
1 kašičica praška za pecivo

Za fil:

400 g malina
200 g skroba
280 g šećera
150 ml vode
400 ml jogurta
1 kašičica ekstrakta vanile
3 belanceta
1 kašičica soli

Priprema:

Žumanca umutite sa kašičicom soli i šećerom u prahu, pa dodajte vanilu, prosijano brašno i prašak za pecivo.

Umijesite tijesto, pa odvojite 1/3 tijesta, umotajte u foliju i stavite u frižider.

Preostalo tijesto utisnite u kalup koji ste obložili pek papirom i lijepo raširite po dnu i obruču.

U šerpu sipajte maline, pa dodajte 70 g skorba i 150 g šećera.

Sipajte i vodu, promiješajte, pa kuvajte dok se smjesa ne zgusne, uz neprestano miješanje.

Dobijeni voćni fil sipajte preko testa.

Jogurt pomiješajte sa 130 g skroba i dobro sjedinite.

Zatim dodajte vanilu i promiješajte.

Bjelanca umutite sa kašičicom soli u čvrst šne, pa pomiješajte obe smjese.

Sipajte preko voćnog fila, a preko izrendajte tijesto koje ste odvojili.

Pecite u rerni na 180°C oko sat vremena.

autor: http://stvarukusa.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.