Kada i kako pravilno jesti voće?

Kada i kako pravilno jesti voće?

Kada i kako pravilno jesti voće?

Za zdravlje, voće je najbolje jesti ujutro, na prazan želudac, jer se tada najbolje iskorištavaju njegovi nutrijenti.

kada jesti voće za zdravlje

Kako pravilno jesti voće te kada i koje voće konzumirati ne bi trebala biti znanstvena fantastika.

Svakako je dobro jesti voće jer je prepuno hranjivih sastojaka.

Ipak, postoje pravila kod konzumiranja voćki.

Pokušavajte se pridržavati slijedećih točaka i naučite kako pravilno jesti voće.

Kao prvo, nastojimo voće jesti prije obroka, a ne poslije, kao što je uobičajeno posebno u našoj kulturi.

Konzumiranje voća poslije jela izaziva fermentaciju

Pojedina voćka poslije jela predugo čeka da dođe na red za probavu.

Dok se vari prethodno pojedena hrana voće se pregrijava i raspada do truljenja.

Fermentacija izaziva osjećaj nadutosti, preteškog osjećaja u stomaku i cijelom tijelu, stvaranja plinova i podrigivanja.

Kao drugo, voće se jede na prazan želudac ili prije jela, nikako poslije.

Tek na taj način voće osigurava energiju, zdravlje, dugovječnost, daje nam ljepotu, sprječava debljanje i usporava starenje.

Treća je bitna stavka znati koje voće je dobro u kojoj situaciji/zdravstvenoj tegobi.

Primjerice, jabuka je prepuna vitaminom C, a uz to srpječava nastanak raka debelog crijeva te moždane i srčane udare.

Lubenica pak osim što se sastoji od 92% vode, ima veliku dozu glutationa, koji potiče naš imunološki sistem.

Kivi je odličan izvor vitamina C i kalija, ali i voće s puno vlakana što je izvrsno za probavu.

Nar ili šipak štiti od osteoporoze i Azheimera itd.

Jedna od najbitnijih stavki svakako je porijeklo voća

Danas ne možemo znati otkuda dolazi i kako je tretirano voće koje kupujemo u marketima, čak i na tržnicama.

U kupovini budite oprezni i nemojte se uvijek zaljubiti u jabuku s najsjajnijom korom.

Rađe svaku voćku dobro operite, a nekima čak i ogulite koru.

Hemikalije u voću pa onda i tako voće samo po sebi otrov su za naš organizam.

Voće je odlično kao detoksikacijsko sredstvo.

Tri dana jedite samo voće i pijte samo ocijeđene, domaće voćne sokove.

Tijelo će vam biti zahvalno.

Uvijek, uvijek i baš uvijek jedite sirovo voće.

Ono je toliko hranjivije i zdravije od bilo kakvog kuhanog i prerađenog voća.

voće

autor:https://www.tvornicazdravehrane.com/

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.