Kada i kako pravilno jesti voće?
Za zdravlje, voće je najbolje jesti ujutro, na prazan želudac, jer se tada najbolje iskorištavaju njegovi nutrijenti.
Kako pravilno jesti voće te kada i koje voće konzumirati ne bi trebala biti znanstvena fantastika.
Svakako je dobro jesti voće jer je prepuno hranjivih sastojaka.
Ipak, postoje pravila kod konzumiranja voćki.
Pokušavajte se pridržavati slijedećih točaka i naučite kako pravilno jesti voće.
Kao prvo, nastojimo voće jesti prije obroka, a ne poslije, kao što je uobičajeno posebno u našoj kulturi.
Konzumiranje voća poslije jela izaziva fermentaciju
Pojedina voćka poslije jela predugo čeka da dođe na red za probavu.
Dok se vari prethodno pojedena hrana voće se pregrijava i raspada do truljenja.
Fermentacija izaziva osjećaj nadutosti, preteškog osjećaja u stomaku i cijelom tijelu, stvaranja plinova i podrigivanja.
Kao drugo, voće se jede na prazan želudac ili prije jela, nikako poslije.
Tek na taj način voće osigurava energiju, zdravlje, dugovječnost, daje nam ljepotu, sprječava debljanje i usporava starenje.
Treća je bitna stavka znati koje voće je dobro u kojoj situaciji/zdravstvenoj tegobi.
Primjerice, jabuka je prepuna vitaminom C, a uz to srpječava nastanak raka debelog crijeva te moždane i srčane udare.
Lubenica pak osim što se sastoji od 92% vode, ima veliku dozu glutationa, koji potiče naš imunološki sistem.
Kivi je odličan izvor vitamina C i kalija, ali i voće s puno vlakana što je izvrsno za probavu.
Nar ili šipak štiti od osteoporoze i Azheimera itd.
Jedna od najbitnijih stavki svakako je porijeklo voća
Danas ne možemo znati otkuda dolazi i kako je tretirano voće koje kupujemo u marketima, čak i na tržnicama.
U kupovini budite oprezni i nemojte se uvijek zaljubiti u jabuku s najsjajnijom korom.
Rađe svaku voćku dobro operite, a nekima čak i ogulite koru.
Hemikalije u voću pa onda i tako voće samo po sebi otrov su za naš organizam.
Voće je odlično kao detoksikacijsko sredstvo.
Tri dana jedite samo voće i pijte samo ocijeđene, domaće voćne sokove.
Tijelo će vam biti zahvalno.
Uvijek, uvijek i baš uvijek jedite sirovo voće.
Ono je toliko hranjivije i zdravije od bilo kakvog kuhanog i prerađenog voća.