Kako da pirinač bude savršeno pripremljen?

Kako da pirinač bude savršeno pripremljen?

Kako da pirinač bude savršeno pripremljen.

Pirinač je namirnica koja može da bude dio brojnih jela, a uz ove smjernice će vam ispasti baš onako kako treba.

Ljepljiv pirinač, nedovoljno kuvan, suv ili prekuvan samo su neki od rezultata pogrešno kuvanog pirinča. Ali, kada jednom shvatite kako da spremite savršeno pahuljast pirinač, više nema grešaka.

Kuvanje pirinča

Nakon što isperete pirinač, sipajte vodu (za svaku dodatnu šolju pirinča dodajte još 3/4 šolje vode) u veliku šerpu sa poklopcem. Pustite da provri i posolite.

Sipajte pirinač

Polako dodajte pirinač u ključalu vodu. Promiješajte jednom ili tek toliko da se odvoji pirinač. Koristite drvenu kašiku da odvojite sve grudve. Trudite se da ne miješate previše, jer upravo to dovodi do toga da pirinač postane ljepljiv.

Stavite poklopac

UvJerite se da poklopac dobro stoji na loncu i uključite srednju temperaturu. Pustite da se pirinač kuva nešto manje od 20 minuta, a zatim sklonite sa vatre i ostavite ga u šerpi još pet minuta.

Serviranje pirinča

Prije serviranja pirinač promiješajte viljuškom kako biste odvojili zrna. Ako je pirinač gotov prije nego što ste spremni da ga poslužite, stavite krpu preko šerpe, vratite poklopac i ostavite ga na stranu. Krpa će apsorbovati višak vlage i kondenzaciju, pomažući da ne nastane prekuvan i kašast pirinač.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.