Koji su to znakovi da se u tijelu nalazi previše toksina?

Koji su to znakovi da se u tijelu nalazi previše toksina?

Često se budite bez energije, hrana koju jedete čini vas tromima, kafa vas ne razbuđuje. Jednostavno se ne osjećate dobro? Moguće je da u imate previše toksina u tijelu.

Stručnjaci su izračunali da prosječan čovjek do svoje 70. godine pojede čak 100 tona različite hrane i popije oko 40.000 litara tečnosti, od čega barem petinu čine namirnice koje naš organizam ne može da svari, niti da iskoristi kao energiju, već predstavlja otpad koji se nakuplja u organizmu.

Ovo su jasni znakovi da se u vašem tijelu nakupilo puno toksina i da je vreme za detoks.

Osjećaj umora je prisutan i nakon osam sati sna
Koliko god spavali i odmarali, imate osjećaj da ne možete obaviti sve poslove koji vas čekaju. To može biti znak da vaše tijelo crpi energiju da izbaci suvišne toksine.

Zatvor

Crijeva svakodnevno primaju toksine iz hrane i pomažu da se tijelo izbori s njima. Kada nam probava nije redovna, svi toksini ostaju u dijelu probavnog trakta što ima negativan uticaj na cijeli organizam.

Česte glavobolje

Ako ste jedno veče “zaglavili” s društvom, prejeli se i popili više alkohola, gotovo je sigurno da ćete se ujutro probuditi s glavoboljom. Glavobolja je jedan od znakova da je vaše tijelo opterećeno toksinima, pogotovo ako se one ponavljaju često i traju duže vrijeme. To najčešće nisu teške glavobolje, nego neprijatna, tupa bol, slična glavobolji koja se javi kad je visoka vlaga u vazduhu i najčešće ne prolazi dok se ne odmorimo i odmaknemo od teške hrane ili pića.

Osjetljivost na mirise

Smetaju vam svi intezivniji mirisi, čak i oni koje ste redovno koristili? Ako pri tom osjetite i glavobolju, gotovo je sigurno da vaš organizam muči višak toksina.

Nadutost

Ako imate izražene masne naslage oko stomaka i ne možete da skinete kilograme čak i ako se držite rigorozne dijete, to je znak da je poremećena pH ravnoteža u tijelu i da bi trebalo da alkalizujete tijelo. Jedan od načina je da povećate unos tečnosti, i to alkalizovane vode.

Imate loš zadah

Loš zadah može nastati zbog bakterija u ustima, ali je isto tako znak kako vaša crijeva i jetra imaju problem s eliminacijom toksina iz tijela.

Kako se toksini izbacuju iz tijela?

Za početak pijte puno vode koja će pomoći izbacivanju toksina, a u dnevnu rutinu uvedite i čaj od maslačka, peršuna, korijandera.
Vježbajte svakodnevno bar 30 minuta, a ako ste u mogućnosti, posjetite i saunu.
Tokom pranja zuba, ne zaboravite na higijenu jezika.
Pazite na hranu – smanjite količinu suhomesnatih proizvoda i šećera, a jedite više povrća i voća.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.