MLINCI SA PILETINOM SU HIT U RESTORANIMA, A LAKO SE PRAVE: Ovo starinsko jelo gotovo je za 40 minuta, a uopšte nije skupo

MLINCI SA PILETINOM SU HIT U RESTORANIMA, A LAKO SE PRAVE: Ovo starinsko jelo gotovo je za 40 minuta, a uopšte nije skupo

Mlinici sa piletinom

Etno restorani domaće kuhinje kao jedno od nezaobilaznih jela imaju mlince sa piletinom ili ćuretinom.

Ovo veoma ukusno jelo možete da spremite i kod kuće, a za to vam neće trebati puno vremena i novca.

Štaviše možete da spremite ručak i za četiri osobe, a može da vas košta i manje od 1000 dinara, a veoma je veorvatno i da će ukućani biti oduševljeni jelom.

Priprema je izuzetno laka, a trebaće vam oko 40 minuta za ovu staru slovensku poslasticu.

mlinci, receptFOTO: PRINTSCREEN/YOUTUBE/NADICAJUSTMYWAY

Mlinci se najčešće spremaju sa ćuretinom ili piletinom, ali i samostalno – obare se i preliju uljem, odnosno mašću od pečenja.

A u nastavku delimo recept:

Potrebno je:

  • oko 250 gr mlinaca (jedno pakovanje)
  • 300 gr pilećeg belog mesa (filea)
  • 250 gr pečuraka
  • malo ulja ili maslaca
  • 3 dl kisele pavlake
  • 1 bujon za supu
  • so, biber, vegeta i začini po želji
  • 150 gr gaude (opciono)

Postupak:

Piletinu iseckati na komadiće, dodati biber i vegetu po ukusu i prižiti je dok ne dobije zlatnu boju.

Mlinici sa piletinom

U litar vode staviti kocku bujona, kada provri skinuti sa šporeta i dodati mlinke.

Kada mlinci omekšaju, iscediti ih.

U vatrostalnu posudu staviti mlinke, iseckan topljeni sir, piletinu i kiselu pavlaku.

Sve to izmešati da se sjedini.

Preko sjedinjenog narendati kačkavalj.

Peći u rerni na 200 stepeni 20 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju (zavisi vreme od rerne).

NE PROPUSTITE:

Griz kolač sa kajsijama

autor: http://kurir.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.