Najukusnija lepinja iz tiganja koja se topi u ustima.
Sprema se očas posla od samo nekoliko sastojaka
Donosimo vam jednostavan recept za sočne lepinje iz tiganja sa sirom i krompirom.
Sastojci:
- 90 g oštrog brašna
- 50 ml mleka
- 10 g otopljenog maslaca
- malo soli
- 1 krompir
- 2 kašike majonezak
- mocarela
Priprema:
U posudu sipati brašno, mleko, maslac i so i sve lepo promešati i umestiti rukom testo.
Pokriti kesom i staviti u frižider na oko sat vremena. Za to vreme, skuvati krompir, a zatim ga ispasirati.
U kromir dodati majonez i sve dobro sjediniti. Uzeti testo iz frižidera i razviti ga oklagijom, da bude prečnika oko 22 cm.
Poređati mocarelu odozgo i premazati filom od krompira, pa staviti još jedan red mocarele.
Uzeti krajeve testa i zatvoriti ga kao na fotografiji.
Zatim lagano razvući oklagijom. Podmazati tiganj i staviti da se peče, a odozgo premazati otopljenim maslacem. Okrenuti lepinju i zapeći je i sa druge strane.
Dodatni savjet za mlade domaćice:
Kad mlađim domaćicama neko pomene domaći hleb i lepinje, one uglavnom imaju utisak da ih kod pravljenja ovih testa čeka dug i komlikovan posao.
Međutim, postoje veoma jednostavni recepti sa kojim nema greške i koje će s lakoćom napraviti i početnici u kuhinji
autor:http://kurir.rs