NAJUKUSNIJA LEPINJA IZ TIGANJA KOJA SE TOPI U USTIMA

NAJUKUSNIJA LEPINJA IZ TIGANJA KOJA SE TOPI U USTIMA

Najukusnija lepinja iz tiganja koja se topi u ustima.

Sprema se očas posla od samo nekoliko sastojaka

Donosimo vam jednostavan recept za sočne lepinje iz tiganja sa sirom i krompirom.

NAJUKUSNIJA LEPINJA IZ TIGANJA KOJA SE TOPI U USTIMA: Sprema se očas posla od samo nekoliko sastojaka

Sastojci:
  • 90 g oštrog brašna
  • 50 ml mleka
  • 10 g otopljenog maslaca
  • malo soli
  • 1 krompir
  • 2 kašike majonezak
  • mocarela
Priprema:

U posudu sipati brašno, mleko, maslac i so i sve lepo promešati i umestiti rukom testo.

Pokriti kesom i staviti u frižider na oko sat vremena. Za to vreme, skuvati krompir, a zatim ga ispasirati.

U kromir dodati majonez i sve dobro sjediniti. Uzeti testo iz frižidera i razviti ga oklagijom, da bude prečnika oko 22 cm.

Poređati mocarelu odozgo i premazati filom od krompira, pa staviti još jedan red mocarele.

brza večera, Lepinja

Uzeti krajeve testa i zatvoriti ga kao na fotografiji.

brza večera, Lepinja

Zatim lagano razvući oklagijom. Podmazati tiganj i staviti da se peče, a odozgo premazati otopljenim maslacem. Okrenuti lepinju i zapeći je i sa druge strane.

Dodatni savjet za mlade domaćice:

Kad mlađim domaćicama neko pomene domaći hleb i lepinje, one uglavnom imaju utisak da ih kod pravljenja ovih testa čeka dug i komlikovan posao.

Međutim, postoje veoma jednostavni recepti sa kojim nema greške i koje će s lakoćom napraviti i početnici u kuhinji

autor:http://kurir.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.