Pljeskavice od tikvice

Pljeskavice od tikvice

Pljeskavice od tikvice

SASTOJCI:

200 g tikvice (jedna manja)

100 g speltinog brašna

30 g kukuruznog brašna

2 kašičice mljevenog lana

100 ml vode

1 kašičica susama

1 kašičica sušenog peršuna

so, biber, suvi začin prema ukusu

Pljeskavice od tikvice – PRIPREMA:

Tikvicu ogulite i narendajte, ostavite desetak minuta da odstoji, a potom ocijedite.

Mljeveni lan potopite u 50 ml vode i ostavite desetak minuta.

U posudi sjedinite tikvice, potopljeni lan, brašno, susam, peršun i začine prema ukusu.

Postepeno dodajte još 50 ml vode i ujednačite smjesu.

Rukama oblikujte pljeskavice, mjera je jedna puna kašika smjese.

Zagrijte ulje u tiganju i pecite pljeskavice dok ne porumene s obje strane, te ih redajte na papirni ubrus da se ocijede od viška masnoće.

Od ove količine dobićete osam pljeskavica veličine dlana.

Dodatni savjet

Kako sačuvati tikvice za zimu?

Bonus video:

autor: Faktormagazin

Recept preuzet s Instagram profila recepti_za_srecu.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.