Adam Šukalo IZVISIO i u Srbiji?!

Adam Šukalo IZVISIO i u Srbiji?!

Bivši narodni poslanik Adam Šukalo vratio se iz Beograda u Banjaluku, potvrđeno je Faktoru iz više izvora. Šukalo je jedan mandat bio poslanik SNS-a u Skupštini Srbije. Bio je na listi partije Aleksandra Vučića i na ovim izborima, ali nije izabran za narodnog poslanika. Budući da je u Srbiji na snazi pravilo zatvorenih listi birači znaju ko je kandidat, ali partija odlučuje ko će biti poslanik. Adam Šukalo je očigledno izgubio povjerenje lidera SNS-a Aleksandra Vučića. Vratio se u Banjaluku i kako saznajemo zaposlen je u jednoj velikoj firmi čiji je vlasnik kompanija iz Srbije. Adam Šukalo tako za sada ostaje jedini kome je „za rukom“ pošlo da bude poslanik i u Skupštini Srbije i Republike Srpske. Ali, ne i zadugo.

Mutikaša

Šukalo je nakon izbora 2018. godine napustio Republiku Srpsku i otišao da živi sa porodicom u Srbiju.

Prije toga, navodno je, zahvaljujući rodbinskim vezama svoje supruge bio veoma blizak vrhu SNS-a, prije svega ljudima koji su u užem krugu oko Aleksandra Vučića, što je nakon poraza te 2018. godine iskoristio i uspio da ubijedi vrh SNS-a da je on taj koji treba da bude na listi i osvoji poslanički mandat.

U Skupštini Srbije se nije posebno proslavio, a vrijeme je više, kako kažu upućeni, provodio da „ubacuje klipove“ u odnose rukovodstva Republike Srpske i Srbije.

Budući da je u Republici Srpskoj glumio žestokog opozicionara i žrtvu vlasti lako je ubijedio svoje mentore u Srbiji.

Što dotakne – propadne

Što se tiče političkog života u Republici Srpskoj ostaje upamćen da je promijenio nekoliko stranaka, a u Gradišci je formirao i SNS Republike Srpske koju je navodno podržavao i sam Vučić.

Bio je to samo jedan od pet-šest SNS-ova osnovanih sa ove strane Drine koje naravno nije direktno podržao SNS iz Srbije.

Mandat u narodnoj skupštini Republike Srpske osvojio je 2016. godine.

Tokom četiri godine mandata podržavao je i vlast i opoziciju da bi na kraju završio u Klubu PDP-a.

Bio je jedan od grlatijih poslanika pa je na izborima 2018. godine zaslužio da bude na listi za Parlament BiH.

Zaletio se

Iako je osvojio nešto više od 20.000 glasova nije dobio mandat. Analitičari su procjenjivali da je jedan od plejade iz PDP i SDS koji je toliki broj glasova dobio beskrupulozno koristeći situaciju nakon smrti Davida Dragičevića kako bi sakupio glasove.

Bio je hapšen zajedno sa Davorom Dragičevićem, kleo se u mrtvog Davida, izazivao incidente….

Na kraju je bio jedan od onih koji je tvrdio da PDP, tačnije Branislav Borenović, Jelena Trivić i Draško Stanivuković neće ući u Skupštinu i tako prihvatiti mandat.

On nije imao prilike da pokaže principijelnost jer mu je mandat u Sarajevu „pobjegao“ za par hiljada glasova.

Nakon što su Stanivuković,Trivićeva i Borenović pogazili obećanje i prihvatili mandate, povukao se iz političkog života Srpske.

Od silnih njegovih obećanja i najavljenih promjena, ostale su samo prazne fraze.

autor:faktormagzin, tekst je izašao u štampanom FM 60 izdanju od 11.aprila 2022. godine

Share

2 komentara na “Adam Šukalo IZVISIO i u Srbiji?!

  1. Sukala sam pratio od trga krajine pa do zadnjih jutarnjih programa na haapy i Pinku i stalno sam zamerio Vucicu zasto je Sukalo u Skupstini Srbije? kad smo videli da je u Banjaluci isao da rusi mup Srpske i Republiku Srpsku! Sad sam shvatio da ti pdp i sds da im je obraz djon i nemaju karaktera, sa trga krajine su kupili glasove…..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.