AKCIJA „KOD“: Imena UHAPŠENIH u jednoj od najvećih policijskih akcija – Dobro poznati znalci policije bliski Darku Elezu?!

AKCIJA „KOD“: Imena UHAPŠENIH u jednoj od najvećih policijskih akcija – Dobro poznati znalci policije bliski Darku Elezu?!

Akcija „KOD“ – Imena uhapšenih

Akcijom ”Kod” obuhvaćeno je ukupno 15 osoba kojima se na teret stavlja da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogom, čime su ”zaradili” oko 2.750.000 KM.

Kako ekskluzivno saznaje ATV u akciji su uhapšeni: Igor Cicović, Danilo Cicović, Đorđe Cicović, Boris Mitrović Gilmar, Еmina Mašić, Dalibor Bambarez zvani Bambi, Milan Međo, Dragomir Pandurević, Bojan Rističević, Đorđe Milić, Danijel Stjepandić, Aleksandar Hršum, Boris Kravljača i Peđa Spajić.

Inače, većina uhapšenih ima bogate policijske dosijee, a dio njih se dovodi u vezu sa kriminalnom grupom Darka Еleza.

U akciji ”Kod” uhapšeni saradnici Darka Еleza

Danilo Cicović poznat je kao član automafije protiv koji se pred Sudom BiH vodi postupak u predmetu ”Volan”.

I ranije dovođen u vezu sa više teških krivičnih djela, a u oktobru 2010. godine ranjen je u pucnjavi u Istočnom Sarajevu.

Igor Cicović i Boris Mitrović zvani Gilmar osuđeni su zbog trgovine narkoticima u predmetu ”Park”, zbog tgovine heroinom.

Gilmar važi za ”Еlezovog čovjeka”.

U decembru prošle godine učestvovao je u pucnjavi u jednom kafiću u Istočnom Novom Sarajvu kada je hicem iz pištolja ranio N.G.

Zbog toga je protiv njega podignuta optužnica.

Akcijom je obuhvaćen i Miljan Radonja, koji se duže vrijeme nalazi u bjekstvu i za njim je raspisana Interpol potjernica.

Njegovo ime našlo se u izvještaju koji je Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske podnijela Tužilaštvu BiH protiv 17 osoba, među kojima su Filip Korać, Ognjen Orašanin i Sani Al Murdaa.

Grupi je na teret stavljena međunarodna trgovina kokainom na teritoriji Srbije, Hrvatske i Belgije.

Prve fotografije sa mjesta pretresa u Banjaluci, oduzet ”pasat”

Akcija Kod – Sve poznati policiji?

U izvještaju se pominjalo da je Radonja bio zadužen za transport narkotika.

Prema operativnim podacima MUP-a RS Radonja je sarađivao sa Petrom Dukićem i drugim optuženima iz predmeta „Transporter“, koje Tužilaštvo BiH tereti za šverc više od tri tone droge.

Iz PU Istočno Sarajevo ranije je saopšteno da su u okviru akcije ”Kod” u toku pretresi na 27 lokacija na području Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Pala, Istočnog Starog Grada, Banja Luke i Kantona Sarjevo.

Velika ”Skaj” akcija policije u Banjaluci i Istočnom Sarajevu

Akcija u Istočnom Sarajevu

”Akcija usmjerena na grupu koja se sumnjiči da su već duži vremenski period na području Istočnog Sarajeva dogovarala kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu različitih vrsta droga (kokain, heroin, marihuana, amfetamin, ekstazi i drugo), te na taj način počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Protivpravna imovinska korist stečena izvršenjem ovog krivičnog djela iznosi 2.750.000 KM”, saopštila je policija.

Akciju ”Kod” sprovode PU Istočno Sarajevo i Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u saradnji sa Еuropolom i Okružnim javnim tužilaaštvom u Istočnom Sarajevu.

autor: http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.