BIA ULAZI U RTS

BIA ULAZI U RTS

RTS pozvao Odeljenje za visokotehnološki kriminal i BIA da uđe kako je snimak dospeo u javnost

Saopštenje Radio-televizije Srbije povodom nelegalnog objavljivanja snimka neformalnog razgovora pred snimanje emisije „Oko“ u kojoj je gostovao predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u utorak 25. aprila 2023

Grubi tehnički propust

Grubim tehničkim propustom iz sistema Radio-televizije Srbije ilegalno je izašao snimak dela neformalnog razgovora pred početak emisije: Oko, 25. aprila.

RTS je pozvao Odeljenje za visokotehnološki kriminal MUP-a Republike Srbije i Bezbednosno-informativnu agenciju (BIA) kako bi utvrdili na koji način je fragment neformalnog razgovora dospeo u javnost.

Snimak RTS -a proslijeđen i RTRS-u

Ceo signal je u celini bio propušten i Radio-televiziji Republike Srpske zbog čega se nadamo i reakciji MUP-a Republike Srpske.

Radio-televizija Srbije će sprovesti i internu istragu o ovom kriminalnom činu i o tome će da obavesti javnost.

Dodik: RTS djelovala iz zasjede, porodica Đoković u meni uvijek ima prijatelja

Podsjećamo, Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se Radio-televizija Srbije /RTS/ djelujući iz zasjede, iz njima znanih razloga, odlučila na krajnje neprofesionalan način, da djeluje u formi sačekuše i time poljulja njegovo inače visoko povjerenje u tu nacionalnu medijsku kuću.

„Gostujući u sinoćnjoj emisiji ‘Oko’ RTS-a iznio sam svoj stav o svim postavljenim pitanjima, otvoreno, jasno, precizno kao i uvijek. Moj odnos prema voditelju emisije /Gorislav/ Papiću ostaje pun poštovanja i uvažavanja. Porodica Đoković je časna, ali izložena raznim neprijatnostima i podmetanjimaod onog dijela Srbije koja ne može da im oprosti uspjeh“, istakao je Dodik.

Predsjednik Republike je naglasio da se iz dijela koji se pojavio na društvenim mrežama, a koji je dio kratkog razgovora sa voditeljom Papićem pred sami početak snimanja emisije, jasno vidi da govori o pojedinim članovima tima koji nisu bili na visini zadatka, ni u pripremi ni u toku turnira.

Poštujem porodicu Đoković

„Žao mi je što sam ovim povodom doživio razočarenje u RTS. Nastaviću da poštujem i uvažavam uspjeh neponovljivog Novaka Đokovića i da kao i do sada poštujem i cijenim njegovu porodicu.

Završićemo sve dogovore u vezi sa turnirom ‘Srpska open’.

Drago mi je što sam upoznao menadžerske i rukovodeće sposobnosti Đorđa Đokovića i ostajem veoma zahvalan na činjenici da je turnir ove godine održan u Banjaluci.

Izvinjavam se ako je spekultivni prikaz na mrežama povrijedio članove porodice Đoković. Mene jeste. Hvala RTS-u za moju neprospavanu noć. Ne mogu da vjerujem da su to uradili na ovako gnusan način. Kao iskreni poštovalac Novaka Đokovića i kao tenisera i kao čovjeka, želim svu sreću njemu i njegovoj porodici. Srđanu i Đorđu uspjeh u svemu“, poručio je Dodik.

On je naveo da će u njemu uvijek imati prijatelja i poštovaoca, i da taj njegov odnos prema porodici Đoković neće moći da ugroze nikakva podmetanja i medijski neprofesionalizam.

„RTS je izgubila nekoga koji je, nažalost, mislio da ima nade za profesionalizam u medijima“, zaključio je predsjednik Republike Srpske.

Autor:rts.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.