Branislav Borenović izgleda nema drugog posla nego da laže

Branislav Borenović izgleda nema drugog posla nego da laže

Branislav Borenović „izgleda da nema drugog posla nego da iznosi lažne tvrdnje i glumi patriotu“. Tvrdi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– Evo, još nije kasno, neka Borenović kao član delegacije parlamenta BiH obezbijedi da BiH glasa protiv članstva takozvanog Kosova u Savjetu Evrope pa da na taj način dokaže koliki je patriota. Ali on to, naravno, neće ni pokušati – napisao je Dodik na Tviteru.

Nisam znao za odlikovanja

Što se tiče dolaska predsjednika Hrvatske, Zorana Milanovića u Derventu, Dodik navodi da niko nije znao da će dodijeliti odlikovanje brigadi HVO koja je činila zločine nad Srbima.

Nije sporan njegov dolazak, već ono što je uradio.

– Naravno, i drugi predsjednici Hrvatske, Ivo Јosipović i Kolinda Grabar Kitarović, su posjećivali Derventu i s njima sam se sastajao.

I ubuduće će predsjednici Hrvatske moći posjećivati Republiku Srpsku, ali ne mogu svojim postupcima vrijeđati srpske žrtve. Borenović bi onda, kad već spominje Mladena Ivanića, trebalo da zna šta je sve od nadležnosti Republike Srpske Ivanić predao na nivo BiH i time se javno hvalio na političkoj akademiji SDA u Zenici – napisao je Dodik.

autor: Faktormagazin,ba, foto: atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.