Cilj rezolucije da se Srbi etiketiraju kao genocidni narod

Cilj rezolucije da se Srbi etiketiraju kao genocidni narod

Cilj rezolucije da se Srbi etiketiraju kao genocidni narod.

Zlatko Lagumdžija objavio je tekst svoje rezolucije o Srebrenici koju uz pomoć zapadnih sila gura pred Generalnu skupštinu UN. Zabrana negiranja, međunarodni dan sjećanja i pritisak na sve zemlje članice da se još više informišu o ovakvoj verziji događaja iz 1995 su najvažnije tačke ovog dokumenta.

Osim toga, u tekstu piše i da je važno da se pronađu ostale bošnjačke žrtve. Sve to, kažu u Srpskoj, nije iznenađenje jer se svjesno ide na štetu srpskog naroda, a zaboravljaju se srpske žrtve iz proteklog rata.

Ukoliko se tekst rezolucije usvoji, države članice UN preporučiće da se 11. jul 1995. godine obilježava kao dan sjećanja na Srebrenicu. Kreatori teksta rezolucije o Srebrenici, u preambuli se pozivaju na koga drugog nego na Haški tribunal i njegove presude Srbima.

Ono što posebno bode u oči jeste da će se, ukoliko se usvoji rezolucija, ona naći u školama, te će o događajima o Srebrenici iz jula 1995. godine učiti djeca ali po pravilima Zapada. Naravno u tom slučaju Srbi će biti označeni kao genocidan narod.

Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić istakao je da je Srebrenica strani projekat i da je priča o lažnom genocidu najveća podvala Srbima u posljednjih 100 godina.

Zbog svega toga, potrebno je srpsko jedinstvo i u narednom periodu.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.