Denis Šulić: PDP i Jelena Trivić od svojih mentora dobili zadatak da miniraju posebnu sjednicu Narodne skupštine!

Denis Šulić: PDP i Jelena Trivić od svojih mentora dobili zadatak da miniraju posebnu sjednicu Narodne skupštine!

„U vremenu kada cijeli svijet vodi rasprave o bezbjednosnoj sitauciji samo je za Jelenu Trivić i PDP nelogično da i Narodna skupština Republike Srpske raspravlja o tom pitanju“, rekao je potpredsjednik Narodne skupštine Denis Šulić, komentarišući izjavu Jelene Trivić kako Posebna sjednica Narodne skupštine o mjestu i ulozi Republike Srpske u svjetlu međunarodne političke i bezbjednosne situacije neće iznjedriti ništa dobro.
Ovakav stav, po Šuliću, PDP i gospođe Trivić može da ima dva uzroka:
Prvi je potpuni politički deiltantizam zbog kojeg misle da Srpska ne treba da u svom najvišem zakonodavnom organu raspravlja o međunarodnoj političkoj i bezbjednosnoj situaciji u trenutku kada Srpska i Srbije trpe pritiske zbog neuvođenja sankcija Ruskoj Federaciji i kada se pretpostalvja da baš zbog toga imamo dojave o bombama u našim školama i bolnicama. Kaže Šulić.
Drugi uzrok zbog kojeg su Trivieva i PDP protiv rasprave o ovoj temi je vjerovatno zbog toga što su dobili nalog od svojih mentora iz inostranstva da budu protiv sjednice Narodne skupštine kojoj će prisustvovati i ruski ambasador.  Ovo govorim prije svega jer smo imali priliku da vidimo predsjednika PDP Branislava Borenovića koji je, vjerovatno u ime svoje stranke, zauzeo stranu u ovom sukobu, kada se slikao sa zatavom Ukrajine. A stav i Srbije i Srpske po ovom pitanju je neutralnost“ – naglasio je Šulić.
„Na posebnoj sjednici Skupštine narod Srpske će dobiti priliku da se upozna sa jasnim, tačnim i sveobuhvatnim informacijama o  trenutnoj situaciji koja se itekako reflektuje na sve građane Srpske, od aspekta porasta cijena do bezbjednosnih prijenji kojima su naši đaci, učitelji, ljekar i pacijenti u zdravstvenim ustanovama bili izloženi“, zaključio je Šulić.
autor:faktormagzin, foto:faktormagzin
Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.