Diplomatska ofanziva na Teslić- STRANCI BI RADIJE MILANA MILIČEVIĆA kao kandidata SDS-a?

Diplomatska ofanziva na Teslić- STRANCI BI RADIJE MILANA MILIČEVIĆA kao kandidata SDS-a?

Posljednjih dana u Tesliću je živa diplomastka aktivnost. 

Nakon što je i zvanično morao priznati da mu je u posjeti bio šef delegacije EU u neformlanoj posjeti, načelnika Teslića Milina Miličevića posjetili su i drugi ambasadori zemlja koje se „puno pitaju“ u BiH.

Kako saznaje Faktormagazin juče je u ovom gradu boravila i ambasadorica OSEC-a u BiH.

Miličević je na svom zvaničnom Fejsbuk profilu na kraju potvrdio da se sastao sa Satlerom te da se razgovaralo o projektima u ovom gradu.

Međutim, jasno je da se razgovaralo i o kandidaturi za predstojeće izbore.

Prema saznajima Faktorma stranci bi radije vidjeli Milana Miličevića kao kandidata SDS-a na predstojećim izborima i nedvosmisleno su mu pružili podršku za to.

Da li su ove posjete odlučujuća prednost za Miliičevića vidjeće se na sjednici Glavnog odbora SDS-a, za sada odgađene nekoliko puta.

Takođe, izvori Faktormamagazina potvrđuju da stranci forsiraju Milana Miličeviće kao kandidata opozicije za predsjednika Republike Srpske čime je SDS i Mirko Šarović u problemu jer bi u tom slučaju morao ubijediti PDP da je Jelena Trivić bolji kandidat za Sarajevo, odnosno za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Prvorazredno iznenađenje će biti ukoliko predsjednik SDS-a ne bude kandidat za jednu od dvije ikonosne funckije, doduše ne i prvi put ali ako Mirko Šarović popusti pod pritiscima i ne bude kandidat, to bi mogao biti i njegov politički kraj na čelu SDS-a.

autor:faktormagazin, foto: Milan Miličević FB

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.