Dodik: Ako nastave s rasturanjem Dejtona, dobiće samostalnu Srpsku i raspalu Federaciju

Dodik: Ako nastave s rasturanjem Dejtona, dobiće samostalnu Srpsku i raspalu Federaciju

Dobiće samostalnu Srpsku i raspalu Federaciju.

Ako nastave s rasturanjem Dejtona, dobiće samostalnu Republiku Srpsku i raspalu. nefunkcionalnu Federaciju. To je naš odgovor svima koji prijete napadima na Srpsku, poručio je je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik je rekao da odluku o svim procesima i daljim kretanjima BiH mogu donijeti samo izabrani predstavnici naroda, koji za tako nešto imaju legitimitet.

Problem koji imamo i koji traje još od konstituisanja vlasti je taj što politički muslimani nemaju kapacitet za samostalno donošenje odluka i bilo kakve pregovore, istakao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

„Njihova podređenost strancima koji su ih postavili vodi tome da se dogovori ne poštuju i da ozbiljno sumnjamo u njihovu odlučnost da BiH ide naprijed.  Njihova opredijeljenost ka evropskom putu do sada je bila na nivou izlizanih fraza, gotovo istih onih koje slušamo i u ЕU kako nas ‘žele’“, naveo je Dodik.

Isto tako, dodaje, i ove sarajevske stranke žele u ЕU, a na djelima nas vode sve dalje od tog puta.

„Toliko daleko da neki neimenovani stranac priča kako je sastanak političkih lidera, koji bi trebalo da bude normalan tok za dogovore i rješavanje svih pitanja – ‘dan D’.  I biće ‘dan D’ ako se neko usudi da pređe granice i realizuje scenario po kome se otvara prostor da on nešto nametne. Republika Srpska je u svim svojim ranijim akcijama dala jasan odgovor i spremni smo za taj ‘dan D’ o kome Šmit priča“, izjavio je Dodik.

Dodik je napisao da su namjere Republike Srpske jasne – želimo da sačuvamo dejtonsku BiH i Ustav BiH.

„Ako nastave s rasturanjem Dejtona, dobiće samostalnu Republiku Srpsku i raspalu nefunkcionalnu Federaciju. To je naš odgovor svima koji prijete napadima na Srpsku. Koristimo sva pravna i politička sredstva i koristićemo ih i dalje. Nećemo dozvoliti da Amerikanci i Britanci suspenduju i pravo i pravdu. Svako ko sumnja u naše riječi, neka ponovo pročita Dejtonski sporazum, Ustav BiH, ali i povelju UN-a. Naša prava i mogućnosti koje nam stoje na raspolaganju su koncipirani na pravu i spremni smo da ih koristimo“, jasan je Dodik.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.