Dodik: Svaki pokušaj nametanja, svaka podrška nametanju, biće kraj bilo kakve priče u BiH

Dodik: Svaki pokušaj nametanja, svaka podrška nametanju, biće kraj bilo kakve priče u BiH

Nema evropskog puta BiH sa OHR-om i stranim sudijama, jasno je poručio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Izjava ministarke evropskih poslova Švedske Jesika Rosval pokazuje da unutar ЕU opet nastavljaju s uobičajenim prevarama i da odluka o otvaranju pregovora nema nikakav stvarni značaj, jer je politika proširenja odavno propala, naveo je Dodik.

„Republika Srpska ušla je iskreno i odlučno u proces ispunjavanja prioriteta iz Mišljenja ЕK, spremna da realizuje sve potrebne reforme na način koji odražava njenu ustavnu strukturu, kako bi na tom putu konačno povratila izgubljeni suverenitet BiH, koji je svojim intervencijama urušio strani faktor“, napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Ovakvi stavovi neprihvatljivi su za bilo koju suverenu zemlju i prijete da uruše i ono malo povjerenja koje je ostalo prema ЕU, dodao je Dodik.

„Nismo spremni da u procesu evropskih integracija služimo ličnoj promociji ove garniture lidera i da aplaudiramo njihovom majstorstvu da mnogo toga kažu o vladavini prava i demokratiji, a ćute onda kada je u pitanju osoba koja je sinonim za nepravo i tiraniju u svakoj demokratiji“, smatra Dodik.

On ističe da je OHR nespojiv s evropskim putem i s funkcionalnom BiH, kao i strane sudije.

„Еvropa nam ne ostavlja mnogo mogućnosti svojom podrškom uzurpatoru. Ponovio sam ovo više puta i ponoviću opet, svaki pokušaj nametanja, kao i svaka podrška nekom nametanju u BiH, biće kraj bilo kakve priče u BiH“, rekao je predsjednik Srpske.

On kaže da Republika Srpska ima mehanizme da se zaštiti od nasilja i neprava koje promoviše Amerika. Еvropa, dodaje, neka kaže da li je za demokratiju ili koloniju.

„Opasan je to cinizam pričati o napretku, a uporedo prijetiti lažnim Šmitom i mahati sankcijama.  Nema tih para i sredstava, niti sankcija, zbog kojih će se Srpska odreći svojih vrijednosti i svog identiteta. Nikada nismo bili podanici i poslušnici i nećemo dopustiti da nam vrijeđaju zdrav razum promovisanjem sistema koji ruši samostalnost i suverenost zemlje, kao i postignutu saradnju predstavnika konstitutivnih naroda, koja je osnova svakog daljeg napretka u BiH“, zaključio je Dodik u objavi na društvenoj mreži Iks.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.