Dodik: BORCIMA, PENZIONERIMA i MLADIMA po 100 KM POMOĆI

Dodik: BORCIMA, PENZIONERIMA i MLADIMA po 100 KM POMOĆI

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je jednokratnu pomoć od 100 KM borcima, mladima od 18 do 30 godina i penzionerima.

„Ne prestaje naša obaveza. Smatramo da je neophodno prihvatiti inicijativu za jednokratnu podršku koju bi trebali isplatiti do kraja trećeg kvartala. Budžet će morati da obezbijedi oko 50 miliona maraka“, rekao je Dodik na konferenciji za novinare.

Dodik je istakao da je ekonomsko politička situacija u RS stabilna, te da će od maja plate u javnom sektoru kao i penzije biti uvećane za deset odsto.

Dodao je da će koalicija okupljena oko te stranke izaći na izbore sa zajedničkim kandidatima za najviše funkcije, a da će oba kandidata biti iz SNSD-a.

Kazao je da SNSD počinje s izbornom kampanjom, te da su svi organi stranke i članovi dobili zadatak da budu vidljivi u javnosti, a posebno u svojim lokalnim zajednicama.

Ponovio je stav da je Kristijan Šmit nelegalni visoki predstavnik i da ga RS i dalje neće podržavati, te da će biti nastavljene sve politike prenosa nadležnosti.

Rekao je da je SNSD protiv prolongiranja izbora, i da je spreman da ostvari jednu od najvećih pobjeda do sada.

Takođe je istakao da bi SNSD prihvatio da mandati pripadaju strankama a ne pojedincimac kako bi se izbjegli prebjezi pojedinaca u parlamentarnim grupama, a dodao je i da EU i SAD žele da se situacija zakomplikuje a ne da se riješi.

Ustvrdio je da je Bezbjednosno obavještajnu agenciju preuzela ratna bošnjačka obavještajna služba.

autor:nezavisne/faktormagazin, foto:faktormagzin, video:rtrs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.