Dodik: Borim se za interese Srpske i srpskog naroda

Dodik: Borim se za interese Srpske i srpskog naroda

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da se bori za političke interese Republike Srpske i srpskog naroda i da će stabilnost ostati dominantan pečat u BiH.

„Tako će biti, za razliku od prije kada su samo jedni imali monopol da objašnjavaju situaciju, a to je prije svega bilo nekoliko ambasada i visoki predstavnik. Sada Republika Srpska ima mnogo dokazanih prijatelja u regionu i u svijetu“, rekao je Dodik za RTRS.

On je ponovio da je apsolutno jasno da Srpska radi sve u skladu s Ustavom i da želi ustavnu BiH.

„Ne jurišamo na Ustav i ne razgrađujemo ga. Ne želimo ono što je uradio visoki predstavnik i Ustavni sud BiH koji su načinili veliki nered, a podržavali su ga moćni kao što su SAD i EU“, naglasio je srpski član Predsjedništva BiH.

Prema njegovim riječima, antiustavan je koncept koji je nametnut u BiH i ne odgovora Dejtonskom mirovnom sporazumu.

Dodik kaže da se ne narušava međunarodni suverenitet BiH, a da taj suverenitet nisu Oružane snage, pravosuđe i indirektni porezi.

On je naglasio da je ukupna strategija Republike Srpske bila da se ne dozvoli promjena slova Ustava i da će legitimno moći da kaže da želi samo ustavnu BiH.

„BiH može da bude stabilna, ako se vrati na ustavnu poziciju i da se narodi međusobno poštuju. Mi koji se borimo za poštivanje Dejtonskog sporazuma proglašeni smo da ga rušimo, a oni koji su srušili sve, pa čak i da se narodi pomire, zaštićeni su, što je neprihvatljivo“, poručio je Dodik.

Značajna izgradnja auto-puta Banjaluka – Prijedor

Dodik je izjavio da je izuzetno značajno što će biti izgrađen auto-put Banjaluka – Prijedor i istakao da je to velika investicija za Republiku Srpsku.

„Nije lako izgaditi auto-put i morali smo čekati da imamo bilanse koji će nam omogućiti nastavak izgradnje. Idemo dalje u izgradnju, s tim da ćemo od Prijedora prema Novom Gradu i Kozarskoj Dubici graditi brzu cestu sa dvije trake“, rekao je Dodik za RTRS uoči sutrašnjeg početka izgradnje auto-puta Banjaluka – Prijedor.

On je istakao da Republika Srpska može obezbijediti značajna sredstva za nove investicije, među kojima su auto-putevi.

„Cilj nam je da izgradimo auto-puta od Johovca prema Vukosavlju kao dio koridora 5c. Tražimo mogućnost s evropskim finansijerima da raspišemo tender za izradnju dionice ovog auto-puta“, naveo je Dodik.

On je podsjetio da je plan da bude izgrađen auto-put do Bijeljine.

(SRNA)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.