Dodik najavio i zakon o LGBT zajednici ali niko neće trpjeti zbog njega

Dodik najavio i zakon o LGBT zajednici ali niko neće trpjeti zbog njega

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je zakon o kleveti u Srpskoj potreban jer se ljudi osjećaju ugroženo i počinju da ne vjeruju državi koja treba da obezbijedi stabilnost, te naglasio da će na javnoj raspravi o tom zakonskom rješenju društvo reći šta želi.

Dodik je istakao da to nije upereno samo na novinare i da niko nije izuzet.

– Pojedinci u novinarskoj profesiji svoju slobodu brane tako što misle da mogu sve da kažu. To nije nikome dozvoljeno. Sloboda je ograničena slobodom drugih i tek tada dobijamo oblik slobode koje je potreban društvu. Evropa kaže da ima takve zakone, ali ih ne koristi. Evo, i mi ćemo ih donijeti, pa ih nećemo koristiti – rekao je Dodik za Politiku.

Komentarišući ocjenu američkog sekretara Entonija Blinkena da je zbog odnosa prema nevladinim organizacijama Dodik „na Putinovom putu“, predsjednik Srpske je zapitao šta je to Putinov put i dodao da on nije vrhovni komandant sile, ni vojske, da nema oružane formacije, atomsku bombu.

– Oni imaju pravo da nam bacaju osiromašeni uranijum, pa nas cinično pozivaju da to zaboravimo. Oni razgrađuju zemlje po svijetu, a Putin ne smije da brine o svojoj bezbjednosti – naveo je Dodik.

On je napomenuo da Evropa nema resurse, naftu, gas, rijetke metale, da je ona zajednica vrijednosti, a ne materijalnog potencijala.

– Uporedite odnos dolara i evra prije pet godina, a vidite danas. Evropa je pala, a mi smo valjda mali i nedostojni da o tome brinemo. Kada štampanjem novca spasavaju svoju ekonomiju, mi opet ne smijemo da pričamo, a našu valutu su vezali za evro, pa smo i mi izgubili pedeset odsto vrijednosti. Јesmo li mi donijeli neku odluku o tome? Zašto bi pratili EU u tome – dodao je Dodik.

Dodik je naglasio da je ponosan na poznanstvo s Putinom i da jedva čeka da ga ponovo vidi.

Predsjednik Srpske je ocijenio da Amerika gubi svijet i bori se za zone uticaja.

– Na nas su stavili šapu i rekli da smo njihova zona uticaja. Ne želimo da budemo njihova zona uticaja jer to znači da će Britanija i Njemačka ovdje sprovoditi antisrpske politike. Nijedan razlog nam nisu dali da im vjerujemo. Bombardovali su nas, Srbiji i Srpskoj nikad nisu platili reparacije. Daju nam kredite za obnovu onog što su srušili – rekao je Dodik.

Dodik je dodao da je došlo vrijeme da se o tome priča i da je mađarski premijer Viktor Orban potpuno u pravu, da je svjetionik slobode u Evropi, a da su sve ostalo poltroni koji jedni drugima aplaudiraju na zatvorenim skupovima.

Govoreći o LGBT zajednici, Dodik je rekao da će i o tome biti prijedlog zakona, da nije najavio da će bilo ko trpjeti zbog tog zakona, već se ograničio na promociju tih vrijednosti – iz obrazovnog sistema će biti izbačeni oni koji nameću tu ideologiju.

– Ništa mi ne smetaju, svako ima slobodu da radi šta hoće. Ljude nikada nisam ni pitao ni definisao u skladu s njihovom seksualnom orijentacijom. Ali zašto da mi neko na ulici nameće te vrijednosti? Izvinjavam se ako nekoga vijeđam, to je moj stav o tome. Ovdje to ne može – poručio je Dodik.

autor:agencije, foto: Faktormagazin
Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.