Dodik: Orban spreman da pomogne Srpskoj

Dodik: Orban spreman da pomogne Srpskoj

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da ima konstantnu saradnju sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom koji je veliki državnik spreman da pomogne Republici Srpskoj.

 

„Orban je rehabilitovao snagu svoje nacije i države na način da je očuvao identitet i učinio sve da Mađarska ekonomski bude uspješna zemlja. Drago mi je što je u ranijim razgovorima sa mnom izrazio spremnost da pomogne Srpskoj što je legitimno“, rekao je Dodik za RTRS.

Dodik je istakao da postoji mogućnost da se značajan broj podsticaja, koji se daju mađarskim malim i srednjim preduzećima, prenese u Republiku Srpsku.

„Želimo i nekoliko zajedničkih investicija. Uporno se stalno pobija naše sposobnost za gradnjom, ali postoji Orban koji ima interes da sa nama gradi energetske objekte. Počinjemo izgadnju auto-puta od Prijedora do Banjaluke, a imam ideju da sa njim dogovorimo izgadnju drugog tunela sa akumulacionog jezera iznad Trebinja koji bi se spuštao u Crnu Goru ili Hrvatsku“, naveo je Dodik.

On je rekao da Orban razumije političke tendencije i suporstavio se tome da se u Mađarsku dovoze migranti po kvoti koju utvrdi Brisel.

Delegacija Mađarske, predvođena Orbanom sutra bi trebalo da doputiju u prijateljsku posjetu Republici Srpskoj.

Predviđeno je da se delegacija Mađarske, u kojoj je i ministar spoljnih poslova Peter Sijarto, u Banjaluci sastane sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodik i predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem.

(SRNA)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.