Dodik: Tzv. Armija RBiH je bila zločinačka organizacija

Dodik: Tzv. Armija RBiH je bila zločinačka organizacija

Dodik: Tzv. Armija RBiH je bila zločinačka organizacija.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da je tzv. Armija RBiH bila zločinačka organizacija i da postojanje onih koji obilježavaju tako nešto govori zašto je BiH nemoguća.

„Tzv. Armija RBiH je bila zločinačka organizacija i činjenica da postoje oni koji obilježavaju tako nešto govori zašto je BiH nemoguća. Bošnjački zlatni ljiljan javio se prvi da govori o unitarnoj BiH za koju su se borili i da poziva na neki oprez, ali jasno je i da muslimani žele da ožive tu vrstu priče koja ruši Dejtonski sporazum i samo postojanje BiH dovodi u pitanje“, rekao je Dodik i poručio da je BiH laž i prevara koju su stranci osmislili da nas vječno zarobe u uslovima u kojima je nemoguće funkcionisati.

„BiH je osuđena na raspad i samo njeno postojanje destabilizuje region, jer u uslovima u kojima jedna strana – bošnjačka, stalno pokušava da prevari Srbe i Hrvate je nemoguće opstati“.

Dodik poručuje da su Bošnjaci prihvatili da posredstvom stranaca promijene politički sistem u BiH i nametnu rješenja, jer očekuju da će tako u nekom dužem roku obezbijediti potpunu dominaciju i poništiti prava i Srba i Hrvata koja su zagarantovana Dejtonom.

„U Federaciji svaki dan neko maše ratnim zastavama, a ljudi koji su imali značajnu ulogu u tzv. Armiji RBiH i čije je učešće u ratu trebalo da bude predmet istražnih radnji, sjede u najvažnijim institucijama. Zločini koji su počinjeni prema srpskom narodu su bez sudskog epiloga i to nije ni čudo kada znamo da isti oni koji su bili dio te zločinačke organizacije danas presuđuju samo Srbima, poručuje Dodik.

On kaže da je to realnost koju živimo u BiH, koju nam destruktivni dio Zapada nameće i koju ne prihvatamo.

„I onda kažu da treba da živimo zajedno, dok oni svjesno, javno, ali i tajno, rade sve protiv Srpske. Ne možemo živjeti s njima jer je to nemoguće. Učinili su sve da sruše svaku mogućnost za dogovor i za to su dobili podršku stranaca. Svako malo američki ambasador iskače i prijeti. Ohrabruju Bošnjake da se povlače iz dogovora i rješenja koja su zasnovana na Ustavu i Dejtonskom sporazumu. Zahvaljujući Amerikancima, Bošnjaci su u potpunosti privatizovali sve institucije, obesmislili zakone i sahranili i pravo i pravdu“, kaže Dodik.

Predsjednik Srpske kaže da u neustavnom sudu sjede američki poslušnici koji su bili pripadnici Armije i to dovoljno govori o kakvim institucijama je riječ i s kojim ciljem su osnovane. Neko treba da drži predavanje Srbima, dok takva lica bez ikakvog kredibiliteta treba da donose kvazipravne odluke“, poručuje Dodik.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.