Draško ili Jelena: „Oni koji su bliski aktuelnoj vlasti moraju se udaljiti iz stranke“ Poruka Trivićeve nakon sjednice Glavnog odbora PDP

Draško ili Jelena: „Oni koji su bliski aktuelnoj vlasti moraju se udaljiti iz stranke“ Poruka Trivićeve nakon sjednice Glavnog odbora PDP

Sjednica Glavnog odbora PDP-a trajala je više časova.

Za sada je poznato da Jelena Trivić ostaje u stranci, a u narednim mjesecima biće odlučeno hoće li to biti i konačna odluka.

– Ja nisam nikada ni izlazila iz PDP. Ja sam smanjila svoje aktivnosti unutar PDP, ali da li ću ostati i u kojem obimu to ćemo vidjeti u narednih nekoliko mjeseci – rekla je ona za N1.

Kako je istakla, najvažnije joj je da je PDP izašao za zaključkom da su izbori za predsjednika Republike Srpske pokradeni.

– Zvaničan stav PDP od danas da mi ne priznajemo rezultate za predsjednika Republike Srpske. Pobjeda je bila, ali je oteta – istakla je ona.

Može li joj taj zaključak biti uporište da uđe u trku za fotelju predsjednika stranke, s obzirom na to da su pred PDP unutarstranački izbori Trivićeva odgovara.

– Ja bih, kakvo je trenutno raspoloženje mogla biti kandidat za predsjednika stranke i ta bi odluka bila donesena jednoglasno – kaže i dodaje da je nužno da se stranka opredijeli u kojem od dva pravca misli ići.

– Ovdje se mora postaviti jasan koncept, ili ste potpuno, potpuno protiv režima ili ste potpuno alternativa režimu ili ste samo na papiru opoziciona partija u kojoj ima malo i ovih i onih – kaže tvrdeći da pod istim krovom nema mjesta za ta dva koncepta i da se svi oni koji su bliski aktuelnoj vlasti moraju udaljiti iz stranke.

Njen dolazak na sjednicu Glavnog odbora, kaže, ne znači sa će tu i ostati.

Na pitanje da li očekuje da se stranka odredi prema njenim navodima da je Draško Stanivuković saučestvovao u izbornoj krađi na račun Milorada Dodika odgovara da su to procesi.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Ipak, napominje i kako je za istu izjavu niko nije demantovao.

Tvrdi i da je Stanivuković podržao zaključak PDP o pokradenim izborima, ali napominje i kako on to javno nikada nije na taj način rekao.

– Ja sam došla na sjednicu Glavnog odbora da se zahvalim svim ljudima koji su iskreno radili za pobjedu naroda i ona je bila, ali mi je oteta. Moja je obaveza da se zahvalim ljudima koji su me podržali – istakla je.

Sve ostalo ponavlja nije pitanje nje i Stanivukovića, već dva koncepta.

– Nije to pitanje nas dvoje, to je pitanje dva koncepta. Ja sam rekla kako ja vidim stranku u kojoj nema mjesta za one koji se na bilo koji način približavaju sa režimom, on je za neku blažu varijantu – kaže.

Da bi ostala u PDP tvrdi, to bi morala biti stranka koja je beskompromisno protiv politike aktuelne vlasti.

– To bi morao biti takav PDP i po dubini i po širini i grupno i pojedinačno i svakako – kaže Trivićeva.

Očekuje da se i prije Sabora stranke koji bi trebao biti krajem godine odredi kojim konceptom će PDP.

Jelena Trivić je, i nakon više od tri mjeseca od izbora predsjednik Republike Srpske, ali samo za PDP.

Da se sa porazom ne mire, još jednom su potvrdili i na sjednici Glavnog odbora stranke.

Osim što sa priznanjem poraza imaju problema, imaju i onih drugih – unutarstranačkih.

Bivši saborci – Jelena Trivić i Draško Sranivuković,  nakon više medijskih ratova, sreli su se oči u oči. Santu leda među njima, ne može da otopi ni lider stranke.

„Draško Stanivuković i Jelena Trivić su dvoje sjajnih političkih bisera Republike Srpske i ja mislim da su dovoljno zreli i odgovorni da u skladu sa svojim principima u narednom periodu održe toliko potrebno i jednistvo i sabornost. Sa Draškom sam razgovarao dva ili tri puta, a sa Jelenom, pet šest..“, rekao je lider PDP-a Branislav Borenović.

Na pitanje naše novinarke da li to znači da ih ne može pomiriti Borenović je rekao: „Ko kaže?  Pogledajte – sjednica GO PDP i svi najvažniji ljudi su tu na sjednici“.

Nezvanično, ATV, saznaje da je na sjednici bilo napeto, i da je atmosfera bila loša.

To se moglo predvidjeti i iz javne objave Jelene Trivić, nekoliko časova prije sjednice.

Planirala je da raskrinka pojedince iz stranke.

„Na sjednici ću iznijeti sve dokaze o krađi izbora, kao i dokaze o svima onima koji su režimu u tome pomagali i izdali, ne mene, nego sve one ljude koji su istinski željeli bolju, ljepšu, pravedniju i uređeniju Republiku Srpsku“, napisala je na Fejsbuku potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić.

Verbalnih ratova ne manjka ni na relaciji Nebojša Vukanović-Draško Stanivuković.

Sve za šta je lider Liste za pravdu i red optužio predsjednika GO PDP-a Banjaluka, za Branislava Borenovića je dobronamjerno.

„Slažem se sa vama da treba malo više razgovarati unutar nas samih i unutar opozicije da se manje vodi vrsta javne polemike i da svaka ta dobronamijerna rečenica treba da bude razmotrena u razgovoru između nas samih“, rekao je Borenović.

Dok PDP-ovci pokušavaju da se sastave, gube na nekim drugim frontovima.

U planovim za opoziv SDS-ovog gradonačelnika Bijeljine, mogli bi da učestvuju i neki PDP-ovci.

Unutarstranačkih problema nema samo u PDP-u. Slično je u u ostalim strankama opozicije, ali nisu dobri odnosi ni između stranaka u opoziciji.

To pokazuje Bijeljina gdje je tražen opoziv gradonačelnika Ljubiše Petrovića, a opoziv je podržao i odbornik PDP-a.

autor:faktoragazin, atv, srpskainfo, foto: srpskainfo

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.