Glavni odbor SNSD-a o kandidatima – Potvrđeni Dodik i Cvijanovićka

Glavni odbor SNSD-a o kandidatima – Potvrđeni Dodik i Cvijanovićka

Predsjedništvo SNSD-a i organi ove stranke predložili su Milorada Dodika za kandidata za predsjednika Republike Srpske na predstojećim opštim izborima u BiH, a Željku Cvijanović za kandidata za srpskog člana Predsjedništva BiH, rečeno je danas u Gradišci na sjednici Glavnog odbora ove partije.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je na sjednici, koja je u toku, da očekuje da ova politička partija pobijedi na predstojećim izborima.

On je istakao da su kandidature podržali svi stranački nivoi.

„Političko djelovanje SNSD-a zasniva se na poštivanju Dejtonskog mirovnog sporazuma i na svim vrijednostima demokratskih društava“, rekao je Dodik na sjednici Glavnog odbora.

On je istakao da je SNSD kandidovao ljude koji mogu odgovoriti svim izazovima.

Dodik je napomenuo da će se i sa koalicionim partnerima dogovarati o političkom djelovanju.

Glavni odbor SNSD-a verifikovaće danas na sjednici u Gradišci nosioce lista za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom parlamenta BiH na predstojećim opštim izborima.

Za Narodnu skupštinu Republike Srpske nosioci lista su Izborna jedinica jedan Dragoslav Kabić, Izborna jedinica dva Miroslav Bojić, Izborna jedinica tri Vlado Đajić, Izborna jedinica četiri Igor Žunić, Izborna jedinica pet Aleksandar Subotić, Izborna jedinica šest Vojin Mitrović, Izborna jedinica sedam Zoran Stevanović, Izborna jedinica osam LJubiša Ćosić i Izborna jedinica devet Luka Petrović, potvrđeno je Srni u SNSD-u.

Za Predstavnički dom parlamenta BiH nosioci lista su Izborna jedinica jedan Nebojša Radmanović, Izborna jedinica dva Obren Petrović i Izborna jedinica tri Radovan Višković.

U BiH 2. oktobra biće održani opšti izbori.

Građani će toga dana birati članove Predsjedništva BiH, Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, Narodnu skupštinu Republike Srpske, parlament Federacije BiH i skupštine kantona u Federaciji.

autor:atv, foto:snsd

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.