„Granica postoji“: Uprkos kiši na skupu u Skugriću oko 2.400 građana

„Granica postoji“: Uprkos kiši na skupu u Skugriću oko 2.400 građana

„Granica postoji“ u Modriči.

Skup podrške institucijama Republike Srpske „Granica postoji“ oko 16 časova je počeo u Modriči, na međuentitetskoj liniji razgraničenja u mjestu Skugrić.

Veličanstvenom skupu prisustvuje 2.400 građana a tu su i pojedini zvaničnici Republike Srpske.

Sa skupa je poručeno da je ovaj skup hajdučki rastanak na proljeće će se ponovo sastati, odnosno, okupljanja „Granica postoji“ će se nastaviti na proljeće.

Odbornik SNSD-a u modričkoj Skupštini opštine Jovan Mišić rekao je ranije da će učesnici skupa otići do međuentitetske linije razgraničenja na regonalnom putu Modriča-Gradačac, gdje će na miran način izraziti nezadovoljstvo zbog političke optužnice protiv predsjednika Republike Milorada Dodika i v.d. direktora „Službenog glasnika“ Miloša Lukića.

„Učesnicima skupa obratiće se predstavnici boračke populacije i organizatora“, rekao je Mišić.

Skupovi podrške institucijama Republike Srpske prethodno su održani na području Mrkonjić Grada, zatim Ugljevika, Ljubinja, Jezera, Novog Goražda, Pelagićeva, Doboja, Istočnog Starog Grada, Ribnika, Foče, Oštre Luke, Vlasenie, Istočnog Novog Sarajeva, Lopara i Nevesinja.

Okupljanja građana počela su 1. septembra nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zabranilo skup ispred pravosudnih institucija u ovom gradu, čija je namjera bila da se izrazi nezadovoljstvo zbog političke optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.