Srpska sprečava direktnu isporuku oružja Ukrajini iz FBiH

Srpska sprečava direktnu isporuku oružja Ukrajini iz FBiH

Isporuka oružja UkrajiniRepublika Srpska sprečava direktnu isporuku oružja Kijevu iz Federacije BiH, izjavio je predsjednik Srpske Milorad Dodik.
Dodik je za rusku agenciju RIA Novosti istakao da te fabrike u FBiH kontroliše NATO i da je nedavno federalna Vlada, kao njihov vlasnik, pristala da udio u njima imaju američki fondovi.“To govori da oni hoće da razviju i ojačaju ovaj trenutak. Mi ovdje ne možemo mnogo učiniti, samo dobiti informaciju i sprečavati direktnu isporuku u Ukrajinu, što i radimo“, dodao je Dodik.

Isporuka oružja Ukrajini

RIA Novosti napominju da je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Staša Košarac tražio u martu od vlasti u FBiH da izvrše provjeru preduzeća odbrambene industrije „Pretis“ i „BNT“ Novi Travnik, ali su to federalne vlasti ignorisale.

Tada su se na internetu pojavile fotografije vojnika ukrajinske vojske sa municijom BiH proizvodnje za minobacače kalibra 82 i 120 milimetara.

Podsjeća se i da je ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez u martu rekao da je u FBiH pokrenuta proizvodnja dronova kamikaza za izvoz u Ukrajinu, ne otkrivajući detalje.

autor: http://glassrpske.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.