Koje borce predstavlja Dončić a koje BORS Gradiška?

Koje borce predstavlja Dončić a koje BORS Gradiška?

Koje borce predstavlja Dončić a koje BORS Gradiška?

Od svoje borbe za prava boraca Vojske Republike Srpske sigurno neću odustati, bez obzira šta o tome pričali lažovi poput predsjednika Boračke organizacije Gradiška, Milovana Gagića, koga je od 1.300 boraca iz našeg grada na tu funkciju izabralo njih 50.

Ovo za Srpskainfo kaže poslanik Narodnog fronta u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Radislav Dončić, reagujući na optužbe koje je na njegov račun iznio Gagić.

Predsjednik BO Gradiška, Milovan Gagić, inače, danas je za Srnu iznio teške optužbe na račun Radislava Dončića i njegovog nedavnog protesta na Kostrešu kod Dervente, kao i u Banjaluci.

Navodeći da se Dončić “sada predstavlja kao najveći borac za boračka prava sa svojim populističkim zahtjevima”, Gagić je izjavio da je Dončić, prilikom protesta u Banjaluci, “grubo vrijeđao predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske Radana Ostojića i pozivao na gašenje BORS”, a samim tim, kako je rekao, klevetao sve pripadnike te organizacije.

NE PROPUSTITE:

Analiza: Kako su Draškovi mediji vidjeli protest Jelene Trivić i Radislava Dončića – Nije bilo 300 ljudi!

Koje borce predstavlja Dončić a koje BORS Gradiška?

– Nikada ni jednom rječju nije spomenuo težak položaj pripadnika boračkih kategorija, ali je zato kao predsjednik Skupštine opštine Gradiška 2014. godine potpisao umanjenje budžeta za boračko invalidsku zaštitu za 150.000 KM, za trećinu od ukupnog iznosa.

Nakon ovog umanjenja do danas nismo stigli na nivo davanja iz perioda prije toga, odnosno njegovog dolaska na čelo Skupštine – rekao je Gagić.

Dodao je da je Dončić bio odbornik od 2000. godine u šest mandata, a u dva mandata predstavljao vlast u Gradiškoj.

– Od 2004. do 2008. godine bio je potpredsjednik Skupštine sa SNSD, a od 2012. do 2016. godine predsjednik Skupštine sa SDS – ustvrdio je Gagić.

Komentarišući za Srpskainfo Gagićeve prozivke, Radislav Dončić za naš portal kaže da se radi o čovjeku koji je “notorni lažov” i koji je, prema njegovim riječima, nelegalni predsjednik BO Gradiška.

BORS SNSD?

– U samom gradu, gdje ima 1.300 boraca, na čelo Boračke organizacije Gagića je izabralo 50 SNSD-ovih ljudi koje je on okupio.

To je čovjek koji je uništio Boračku organizaciju u Gradiškoj – tvrdi Dončić.

On, takođe, tvrdi da nije tačno to da je za 150.000 KM smanjio sredstva za boračko-invalidsku zaštitu, u vrijeme kada se nalazio na čelu SO Gradiška.

– Kad sam bio predsjednik SO Gradiška urađeno je spomen-obilježje za poginule borce koje SNSD za cijelo vrijeme svoje vladavine u Gradiškoj nije napravio.

Ta priča o 150.000 KM zasniva se na tome da je izvršena relokacija budžetskih sredstava da bi uspjeli napraviti spomen-obilježje.

Čista je laž da su sredstva za borce umanjena za 150.000 KM – tvrdi Dončić.

Što se tiče Gagićevih prozivki da je na nedavnom protestu u Banjaluci “klevetao” čelnike BORS i tu organizaciju, Dončić odgovara da “kleveta” samo način na koji se biraju predstavnici te organizacije.

– Zato nam i jeste ovako kako jeste. Ako je Gagića, od 1.300 boraca iz našeg grada, izabralo njih 50, kako on može da predstavlja Boračku organizaciju u Gradiškoj?

Vrijeme će najbolje pokazati ko je šta radio.

Od svoje borbe za prava boraca sigurno neću odustati – poručuje Dončić.

NE PROPSUTITE:

Prozvani Vukanović odgovorio Dončiću: Skup je bio politički i promocija Narodnog fronta, kakva crna borba za prava boraca

autor:srpskainfo.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.