Kompletna lista kandidata SNSD-a po Izbornim jedinicama za Narodnu skupštinu Republike Srpske

Kompletna lista kandidata SNSD-a po Izbornim jedinicama za Narodnu skupštinu Republike Srpske

Najveća stranka u Republici Srpskoj, SNSD, privodi kraju formiranje listi za Narodnu skupštinu, a one bi trebale biti potvrđene na današnjoj sjednici Glavnog odbora stranke. Organima stranke dostavljeni su i prijedlozi lista, a među predloženim imena su se našli direktori, načelnici, poslanici…

Portal banjaluka.net donosi pregled listi po izbornim jedinicama, a koje bi danas trebale biti potvrđene na sjednici Glavnog odbora.

IJ 2 – BOJIĆ PREDVODI, ŠULIĆ NA KRAJU LISTE

Listu u Izbornoj jedinici 2 predvodi sadašnji gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić, dok je drugo mjesto pripalo dekanu Fakulteta političkih nauka u Banjaluci i poslanica u NS RS Ranka Perić Romić. Na listi je i načelnik Prnjavora Darko Tomaš, a interesantno je da se na začelju nalazi sadašnji potpredsjednik NS RS Denis Šulić.

IJ 3 – ĐAJIĆ NA ČELU, MINISTRIMA NIŽA MJESTA

Kako je naš portal ranije objavio, listu u Izbornoj jedinici 3 nosi predsjednik Gradskog odbora Banjaluka i direktor UKC RS Vlado Đajić, a na listi su još Alen Šeranić, Boris Pašalić, Srđan Mazalica, Mladen Ilić…

SNSD IZ III: Vlado Đajić nosi listu – PUNO IZNENAĐENJA!

IJ 4 – ŽUNIĆ NOSILAC, NA LISTI I SIN MILANA JELIĆA

U izbornom jedinici 4 na čelu liste je dosadašnji šef Kluba poslanika SNSD-a u NS RS Igor Žunić, dok je na drugom mjestu poslanica te stranke Mara Granula. Interesantno, na listi se nalazi i sin preminulog predsjednika Republike Srpske Milana Jelića, Petar.

IJ 5 – DOBOJ NAJJAČIM SNAGAMA NAPADA PARLAMENT BIH

U Izbornoj jedinici 5 nema zvučnijih imena. Listu predvodi poslanik SNSD-a Aleksandar Subotić, dok je na drugom mjestu Nina Bukejlović. Bukejlovićeva se na lokalnim izborima 2016. godine izjasnila kao Srpkinja, a na Opštim 2018. godine kao Bošnjakinja, a Sud BiH je presudio da ona to nije smjela učiniti, zbog čega nije mogla dobiti mandat u Narodnoj skupštini.

Iako iz Doboja dolaze neka zvučna imena na političkoj sceni Srpske, vidljivo je da su se oni skoncetrisali na Parlamentarnu skupštinu BiH gdje listu predvode Obren Petrović i Sanja Vulić.

IJ 6 – JAKA KONKURENCIJA U SEMBERIJI

Izborna jedinica 6 prepuna je dobro poznatih i politički jakih imena, a prvo mjesto na listi pripalo je dosadašnjem ministru u Savjetu ministara BiH i zvanično najbogatijem političaru Vojinu Mitroviću. Na drugom mjestu je Milica Lovrić iz Bijeljine, a iznenađenje je treće mjesto koje je pripalo direktoru Tehničkog remonta Bratunac Slavenku Ristiću.

Na listi su još i predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić, poslanik i ranije najavljivani kandidat za predsjednika Republike Srpske iz reda Hrvata Mijo Perkunić, a možda i najveće iznenađenje je predsjednik Udruženja poljoprivrednika Stojan Marinković.

IJ 7 – GRADONAČELNIK ZVORNIKA PREDVODI

Predložena lista Izborne jedinice 7 ne donosi toliko zvučna imena, a svakako najzvučnije je ime je nosilac liste i sadašnji načelnik Zvornika Zoran Stevanović. A na listi je i poslanik SNSD-a u NS RS Mladen Popović.

IJ 8 – LJUBIŠA ĆOSIĆ NA ČELU

Gradonačelnik Istočnog Novog Sarajeva Ljubiša Ćosić na čelu je liste za Izbornu jedinicu 8, a drugo mjesto pripalo je Milici Vuković iz Istočne Ilidže. Od poznatijih imena na listi je još i poslanica SNSD-a u NS RS Nataša Kulašinac.

IJ 9  – IZBORNU LISTU PREDVODI LUKA PETROVIĆ

Provjerena EKIPA SNSD-a na listi za NSRS IJ IX – Luka Petrović i Ilija Tamindžija….

autor: faktormagzin, banjaluka.net , foto:faktormagzin

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.