Kreće ČISTKA u JP ŠUME SRPSKE?!

Kreće ČISTKA u JP ŠUME SRPSKE?!

“Šume Republike Srpske” formirale su komisiju koja je počela da češlja knjige svih 30 organizacionih dijelova tog javnog preduzeća, a poseban akcenat biće stavljen na one koji su iskazali gubitak u poslovanju ili manju dobit od očekivane, izjavio je direktor Slaven Gojković.

“Rukovodioci za koje bude utvrđeno da su odgovorni za loše poslovanje snosiće odgovornost”, rekao je Gojković za “Glas Srpske”.

On je naveo da bi tek krajem ovog ili početkom idućeg mjeseca mogli imati neke rezultate o tome ko je neopravdano, a ko opravdano imao gubitak u poslovanju u prošloj godini.

Napomenuo je i da neće samo šumska gazdinstva koja su poslovala sa minusom biti predmet kontrola već i ostali.

Pojasnio je da će komisija utvrditi da li ima onih šumskih gazdinstava koja su poslovala sa minusom iz nekih opravdanih razloga.

“Imamo mi i onih gazdinstava koja su godinu završila sa malom dobiti, a taj rezultat nije opravdan i trebalo bi da bude mnogo veći sa takvim kvalitetom šuma i svega ostalog. I njih će komisija pročešljati”, rekao je Gojković.

Kada je riječ o poslovanju ove godine, Gojković je istakao da bi “Šume” trebalo, ako sve bude išlo po planu, da imaju na kraju 2022. bolji rezultat

Faktormagazin je pisao o „sumnjivim poslovanjima“ u ŠG Birač iz Vlasenice:

Kako se kradu JP Šume Srpske – Ojadili Šumsko gazdinstvo, kriminal milionski?!

autor:faktormaguin/agencije, foto: faktormagzin

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.